Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bekele gatavs atgriezties, Gebraselasi – labot rekordus savā vecuma grupā

Jānis Pārums

Bekele gatavs atgriezties, Gebraselasi – labot rekordus savā vecuma grupā
Kenenisa Bekele
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais etiopiešu skrējējs Kenenisa Bekele paudis pārliecību, ka pēc divu gadu perioda, kuru laikā sportists cīnījies ar savainojumiem, viņš beidzot ir atguvies un gatavs startēt visaugstākajā līmenī.

Bekele uzstādījis sev mērķus – veiksmīgi nostartēt pasaules čempionātā Maskavā šogad un 2016.gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. 2011.gada pasaules čempionātā Bekele 10 000 metru distancē nefinišēja, bet 5000 metros nemaz neizgāja uz starta. Londonas olimpiskajās 10 000 metros Bekele palika ceturtajā vietā, cīņā par bronzu 0.01 sekundi zaudējot savam brālim Tariku.

"Savainojums bija ļoti nopietns, un atjaunošanās periods bija caur smagiem treniņiem. Psiholoģiski ir ļoti grūti ilgāku laiku nestartēt sacensībās. Joprojām esmu sarūgtināts par savu startu Londonā, bet neko darīt – tāda ir dzīve," sacīja Bekele.

Savukārt Bekeles leģendārais tautietis Haile Gebraselasi, kurš savas karjeras laikā sasniedzis 20 oficiālos un neoficiālos pasaules rekordus, tagad cer labot rekordus savā vecuma grupā. "Gribu noskaidrot, uz ko esmu spējīgs savos gados, tāpēc turpināšu cītīgi trenēties. Turpināšu startēt un gribu labot pasaules rekordus vecuma grupās līdz 45 un līdz 50 gadiem," sacīja Gebraselasi, kuram pirms trim dienām apritēja 40 gadi.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-21 12:38, pirms 11 gadiem
MALACIS BEKELE! UZ DINAMO!