Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

1984.gada olimpiskais čempions kārtslēkšanā izdarījis pašnāvību

Jānis Pārums

1984.gada olimpiskais čempions kārtslēkšanā izdarījis pašnāvību
Pjērs Kinons 1982. gadā
Foto: AFP/Scanpix

1984.gada Losandželosas olimpisko spēļu zelta medaļnieks, francūzis Pjērs Kinons 49 gadu vecumā labprātīgi aizgājis no dzīves, izdarot pašnāvību, ceturtdien pavēstīja Francijas Vieglatlētikas federācija.

Kinona zvaigžņu stunda pienāca 1983.gadā, kad viņš pārlecot 5.82 metrus kļuva par pasaules rekordistu (tiesa, viņa pasaules rekords noturējās vien piecas dienas, jo pēc tam to laboja viņa tautietis Tjerī Vignerons, bet vēlāk dominēt kārtslēkšanā sāka ukrainis Sergejs Bubka – aut.), bet gadu vēlāk triumfēja olimpiskajās spēlēs Losandželosā, kā arī izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā telpās.

Kinona personiskais rekords ir 5.90 metri, sasniegts 1985.gadā, kad Sergejs Bubka pasaules rekordu bija "pacēlis" jau tieši sešu metru augstumā. Karjeru Kinons beidza 1992.gadā, pēc tam uzsākot restorānu biznesu.

Izmantotie resursi:
AFP