Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

SS "Arkādija" vieglatlētiem pārliecinoši visvairāk uzvaru arī Latvijas junioru čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

SS "Arkādija" vieglatlētiem pārliecinoši visvairāk uzvaru arī Latvijas junioru čempionātā
Divu zeltu medaļu ieguvējaNikole Baikova. Foto: Guntis Bērziņš.

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmieras Jāņa Daliņa stadionā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā junioriem jeb U20 vecuma vieglatlētiem tāpat kā jauniešiem U18 dominēja Rīgas Sporta skolas “Arkādija” pārstāvji, kuri pārliecinoši visvairāk izcīnīja zelta medaļu.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas čempionātā vieglatlētikā jauniešiem (U18) Rīgas Sporta skolas “Arkādija” jaunās vieglatlētes uzstādījušas divus jaunus Latvijas rekordus - mazajā zviedru stafetē un 4x100m stafetē jaunietēm, un arkādieši ar astoņām zelta medaļām bija visvairāk uzvaras izcīnījušie jauniešu konkurencē. To pašu paveica arī Rīgas SS “Arkādija” juniori, kuri tāpat kā jaunieši izcīnīja astoņas zelta medaļas, kas bija divas reizes vairāk nekā tuvākie konkurenti. Liepāja ieguva četras, bet Valmiera un Daugavpils pa trim.

Diviem SS “Arkādija” junioriem izdevās izcīnīt divas uzvaras. Nikole Baikova ieguva zelta medaļu 400m un 800m. Gan viena apļa sprintā (57,61 s), gan divu apļu skrējienā (2:11,40) Ludmilas Olijares un Lanas Jēkabsones audzēkne uzstādīja personīgo rekordu. Savukārt Kārlis Ancāns pārliecinoši uzvarēja 800m un kopā ar Ritvaru Ķērpi, Arturu Borovoju un Linardu Ruku dominēja mazajā zviedru stafetē (100m+200m+300m+400m). Ingas Vītolas Skultes audzēknis nopelnīja arī trešo medaļu, jo ar personīgo rekordu (50,25 s) bija trešais 400m.

Vēl viens arkādietis, kuram izdevās trīs reizes tikt trijniekā, bija Linards Luks, kurš zeltu nopelnīja jau iepriekšminētajā mazajā zviedru stafetē, sudrabu ar Borovoju, Ķērpi un Sprogu 4x100m stafetē, bet individuālo medaļu – sudrabu – daudzkārtēja sprinta čempiona Sanda Sabajeva audzēknis ar personīgo rekordu (55,91 s) izcīnīja 400m/b, kur “Arkādijai” vēl viena medaļa – bronza, jo trešais finišēja Siņicina trenētais Reinis Martinsons.

Zelts un sudrabs Ineses Bemberes, Kristera Kudļa kontā. Inese gan tāllēkšanā, gan trīssoļlēkšanā ļoti sīvi cīnījās par uzvaru ar Adrianu Krūzmani. Tāllēkšanā Bembere ar 5,81m ieņēma otro vietu, līdz uzvarētājai Krūzmanei pietrūkstot 6cm, bet trīssoļlēkšanā Ludmilas Olijares audzēkne spraigā cīņā revanšējās Adrianai ar 13cm (12,66m). Savukārt Kudlis pārliecinoši uzvarēja 1500m, bet 800m Beļinska trenētais skrējējs vairāk nekā pusotru sekundi piekāpās iepriekšminētajam arkādietim Ancānam.

Lai arī ne uz augstākā pakāpiena, bet divas reizes uz pjedestāla kāpa Aleksandras Pupinas audzēknes Elīna Bībere un Milāna Krafte. Kopīgi uz pjedestāla viņas stāvēja 1500m, kur Bībere bija otrā un Milana trešā, bet 800m Elīnai trešā vieta, bet Milānai otrais rezultāts 3000m. Šajos startos bija pamaz dalībnieču, bet Sima Aškinezere bija vienīgā kārtslēkšanā, taču Ārenta un Bortaščenokas audzēkne uzrādīja augstvērtīgu rezultātu – 4,00m, atkārtojot personīgo rekordu. Tāpat vienīgā dalībniece 3000m kavēkļu skrējienā bija arkādiete Izabella Bogdanova, nopelnot sporta skolai astoto zeltu.

Divus zeltus izcīnīja – liepājnieki Aleksandrs Tiščenko (200m un 400m) un Laura Osipenko (200m un 100m/b), Skriešanas skolas pārstāve un Anitas Klapotes audzēkne Alise Petrova (1500m un 3000m), Raits Markus no Balviem (lodes grūšana un diska mešana), kuldīdznieks Aleksis Gailītis (tāllēkšana un trīsoļlēkšana), kā arī Siguldas meiteņu kvartets – Jete Laiva, Marta Balanasa, Marta Klinsone un daudzkārtējā Latvijas čempionātu un Baltijas kausa medaļniece kalnu slēpošanā Frīda Saļņikova.

Savukārt pašus augstvērtīgākos rezultātus uzrādīja un pāri par 1000 WA punktiem nopelnīja trīs juniori. Štrobinderu audzēkne no Talsiem Patrīcija Jansone ar 1,83m augstlēkšanā (1052 punkti), tikai par centimetru atpaliekot no personīgā rekorda, Ineses Gravas audzēkne no Rūjienas Loreta Bērziņa ar otro vietu tajā pašā augstlēkšanā (1,79m, 1013 punkti) un Vjačeslava Goļinska audzēknis no Liepājas sporta spēļu skolas Aleksandrs Tiščenko ar personīgo rekordu (47,57 s) 400m.