Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Arbitrāžas tiesa atļauj diskvalificētajam Pauelam piedalīties sacensībās

Rolands Eliņš

Arbitrāžas tiesa atļauj diskvalificētajam Pauelam piedalīties sacensībās
Asafa Pauels
Foto: AFP/Scanpix

Jamaiks sprinteris Asafa Paeuls, kurš par dopinga lietošanu diskvalificēts līdz šī gada beigām, saņēmis Sporta Arbitrāžas tiesas atļauju piedalīties sacensībās līdz apelācijas izskatīšanas brīdim. Šādu pašu atļauju guvusi viņa tautiete Šerona Simpsone.

Aprīļa sākumā Jamaikas antidopinga disciplinārā komiteja sodīja Asafu Pauelu par oksilofrīna lietošanu pagājušā gada nacionālajā čempionātā un piesprieda diskvalifikāciju uz pusotru gadu, taču diskvalifikācijas sākums bija noteikts ar atpakaļejošu datumu, līdz ar to Pauels sacensībās piedalīties nevarēja līdz šī gada 20. decembrim. Līdzīgs liktenis bija piemeklējis arī Šeronu Simpsoni.

Taču šobrīd šis sods ir iesaldēts, jo pēc sprinteru iesniegtajām apelācijām Sporta Arbitrāžas tiesa nolēmusi ļaut Pauelam un Simpsonei piedalīties oficiālās sacensībās līdz brīdim, kamēr tiks izvērtēta viņu prasība. "Sportisti šobrīd var piedalīties sacensībās, taču, ja viņu apelācija tiks noraidīta, nāksies atlikušo diskvalifikācijas laiku izciest vēlāk," sacīts Sporta Arbitrāžas tiesas paziņojumā.

31 gadu vecais Pauels 2008. gadā kļuva par olimpisko čempionu 4x100m stafetē, kurā gadu vēlāk kļuva arī par pasaules čempionu. Viņa personiskais rekords 100 metru sprintā ir 9,72 sekundes, kas ir septītais visu laiku ātrākais rezultāts. Savukārt Simpsone ieguvusi trīs olimpiskās medaļas 100 metru sprintā - 2004. gada zelts stafetē un divas sudraba medaļas attiecīgi Pekinas un Londonas olimpiādē.

Pauels sociālajā tīklā "Twitter" paudis savu prieku par Arbitrāžas tiesas lēmumu, sakot, ka nespēj sagaidīt savas liecības sniegšanu. Viņš arī pateicies ģimenei un draugiem par atbalstu, tiesa, norādījis, ka viss vēl nav beidzies. Gan Pauels, gan viņa treniņu partnere Simpsone apelāciju iesniedza, jo uzskatīja sodu par bargu, un pieprasīja to samazināt līdz trīs mēnešu diskvalifikācijai.

Abu sportistu noklausīšanās notiks septītajā un astotajā jūlijā, bet paredzams, ka galīgais lēmums tiks pieņemts vēlāk. Līdz ar to Pauelam un Simpsonei teorētiski ir iespēja startēt Dimanta līgas sacensībās trešajā jūlijā, kuras notiks Lozannā, Šveicē.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Asafa Powell & Sherone Simpson...

  +4 [+] [-]

, 2014-06-19 14:48, pirms 10 gadiem
Pareizi. Diskvalifikācijas attiecas tikai uz Pavloviem.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-19 15:13, pirms 10 gadiem
cirks, ibio.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-19 16:40, pirms 10 gadiem
Jamaika tā saucas. kamēr vienus nepieķer citiem atļauj turpināt ar visu pilno aptieciņu.