Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Veselijs šķēpmešanā sakauj čempionus, Sjans 110m/b noskrien 12.97 sekundēs

Jānis Pārums

Veselijs šķēpmešanā sakauj čempionus, Sjans 110m/b noskrien 12.97 sekundēs
Vičeslavs Veselijs
Foto: sportovninoviny.cz

Šodien Ķīnas pilsētā Šanhajā tika aizvadīts Dimanta līgas otrais posms vieglatlētikā. Atšķirībā no pirmā posma Dohā (Katara), kur startēja Madara Palameika, šoreiz sacensības noritēja bez Latvijas pārstāvjiem.

Sākotnēji bija iecerēts, ka šķēpmešanā piedalīsies pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais, taču nedēļas vidū viņš portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka uz Šanhaju nedosies, jo tas ir pārāk tālu, turklāt vēl jāuzlabo dažādas nianses sniegumā, lai varētu sākt nopietni startēt.

Šanhajā toties bija Eiropas un olimpiskais čempions, norvēģis Andreass Torkildsens, pasaules čempions, vācietis Matiass De Cordo un bijušais pasaules čempions, soms Tero Pitkemeki, kuru šosezon trenē pasaules rekordists Jans Železnijs. Tiesa, par uzvarētāju nekļuva neviens no pieminētajiem, jo tālāko metienu izpildīja čehs Vičeslavs Veselijs – 85.40 metri. Otro vietu izcīnīja De Cordo (81.62), bet trešo – soms Ari Manio (80.91). Tikai ceturtā un piektā vieta Torkildsenam (79.53) un Pitkemeki (77.99). Torkildsens gan izpildīja tikai trīs metienus, no kuriem divi netika ieskaitīti, bet no pēdējiem trim metieniem atteicās.

Teicamu rezultātu 110 metru barjerskrējienā uzrādīja 2004. gada olimpiskais čempions Ļu Sjans, kurš distanci veica 12.97 sekundēs, sasniedzot jaunu sezonas labāko rezultātu. Nopietnu konkurentu Sjanam neatradās - atpaliekot 0.16 sekundes otrais finišēja amerikānis Deivids Olivers, bet trešo vietu izcīnīja viņa tautietis, pasaules čempions Džeisons Ričardsons (13.16). Tikai ceturtā vieta līdzšinējam sezonas līderim (13.03) Arīsam Meritam no ASV, kurš finišēja vien pēc 13.26 sekundēm.

100 metru skrējienā vīriešiem ar pieticīgu rezultātu pie uzvaras tika jamaikietis Asafa Pauels, kurš finišēja pēc 10.02 sekundēm. Otro vietu, atpaliekot 0.06 sekundes, izcīnīja amerikānis Maikls Rodžerss, bet trešais bija Pauela tautietis Nesta Kārters (10.16).

Sieviešu tāllēkšanā ar pēdējo mēģinājumu uzvaru izrāva amerikāniete Džanaja Deloaha (6.73), apsteidzot nigērieti Blesingu Okagbari (6.64), kura līderpozīcijās bija izvirzījusies pēc ceturtā mēģinājuma. Trešo vietu izcīnīja ASV tāllēcēja Fanmi Džimo (6.53). Jāpiebilst, ka nepiedalījās sezonas līdere (7.12) Britnija Rīza no ASV.

Lodes grūšanā vīriešiem savukārt favorīta statusu apliecināja sezonas līderis, amerikānis Rīze Hofa, kurš gan panākumu guva ar pēdējo mēģinājumu – 20.98 metri. Tikai par pieciem centimetriem viņš apsteidza kanādieti Dilanu Ārmstrongu, bet par 25 – savu tautieti Raienu Vaitingu.

Trīssoļlēkšanā vīriešiem pie panākuma tika brits Filips Aidovu (17.24), otrā un trešā vieta amerikāņiem, attiecīgi, Vilam Klejam (17.12) un Kristiānam Teiloram (16.70).

Pilni sacensību rezultāti pieejami šeit: Shanghai Meeting, Start list and Live results

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja