Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas kausā soļošanā piedalīsies arī 11 Latvijas sportisti

Jānis Pārums

Eiropas kausā soļošanā piedalīsies arī 11 Latvijas sportisti
Agnese Pastare, Anita Kažemāka un Kristīne Platace. Foto: Ritvars Raits

Tradicionālajā Eiropas kausa izcīņā soļošanā, kas 19.maijā, kā ierasts, norisinās Slovākijas pilsētā Dudincē, dažādās distancēs un vecuma grupās Latviju pārstāvēs 11 soļotāji, vēsta sacensību organizatori.

Visgarākajā, 50 kilometru distancē, neviens Latvijas pārstāvis nav pieteikts, bet 20 kilometros vīriešiem un 20 kilometros sievietēm mūsu valsti pārstāvēs pa trim soļotājiem – attiecīgi, Edgars Gjačs, Arnis Rumbenieks, Jānis Strautiņš, Anita Kažemāka, Agnese Pastare un Kristīne Platace.

Junioriem (U-19) 10 kilometros uz starta izies Raivo Saulgriezis, Artūrs Makars un Ruslans Smolinskis, bet juniorēm tikpat garā distancē soļos Inga Ritere un Evita Skruļa.

50 kilometru distancē starts būs 8:30 pēc Latvijas laika (7:30 pēc vietējā), plkst. 12:00 uz starta izies juniori, plkst. 13:15 sievietes, plkst. 15:15 20 kilometru distancē dosies vīrieši, bet plkst. 17:00 sacensības noslēgsies ar startu juniorēm.

Sacensībām pieteicies 281 soļotājs no 27 valstīm. Visplašāk būs pārstāvēta 20 kilometru distance vīriešiem, kur uz starta izies 75 dalībnieki. Dudincē startēs virkne pazīstamu un titulētu soļotāju, tostarp bijušais Eiropas čempions 50 kilometru distancē Johans Dinī (Francija), bijusī pasaules rekordiste 20 kilometros Jeļena Sokolova, 2010.gada Eiropas vicečempione Anisja Kidrjapkina, kā arī pasaules rekordiste un olimpiskā čempione Jeļena Lašmanova (visas Krievija).

Izmantotie resursi:
European Cup in Walking Race