Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Par olimpiskās čempiones Pīrsones treneri kļūst viņas vienaudzis

Jānis Pārums

Par olimpiskās čempiones Pīrsones treneri kļūst viņas vienaudzis
Sallija Pīrsone
Foto: AFP/Scanpix

Olimpisko un pasaules čempioni 100 metru barjerskrējienā austrālieti Salliju Pīrsoni turpmāk trenēs Entonijs Drinkvaters Ņūmens, vēsta Austrālijas plašsaziņas līdzekļi.

Pīrsones jaunajam trenerim ir tikai 26 gadi, viņš ir par pusgadu jaunāks nekā viņa audzēkne. Drinkvaters Ņūmens pats nodarbojas ar vieglatlētiku, tiesa, lielus panākumus nav sasniedzis – 100 metru distancē viņa personiskais rekords ir 11.31 sekunde (2013.), bet 110 metru barjerskrējienā – 15.28 sekundes (2011.). Pīrsone un Drinkvaters Ņūmens ilgus kopā trenējās Pīrsones bijušās treneres Šeronas Henanas vadībā, bet pakāpeniski Entonijs kļuva par Henanas asistentu. Par treneres asistentu viņš nostrādāja no 2006. līdz 2011.gadam, bet pēdējos divus gadus trenē juniorus.

Pēc sudraba medaļas pasaules čempionātā Pīrsone paziņoja, ka vairs negrib būt otrā, tāpēc viņai jāmeklē jaunas idejas un stimuls tālākam progresam. Aizvadītajā nedēļā Pīrsone atklāja, ka viņas 14 gadus ilgā sadarbība ar Henanu ir beigusies. Trenere sportistes lēmumu pieņēma ar sapratni.

"Mani iedvesmo Entonija jaunās idejas un zinu, ka mums būs laba sadarbība. Mana izvēle par treneri ir bijusi pārdomāta un loģiska, vēlos ātrāk sākt trenēties Entonija vadībā," sacīja Pīrsone, kura piebilda, ka sportiskās formas virsotni cer sasniegt uz pasaules čempionātu telpās martā, kā arī uz Sadraudzības spēlēm jūlijā. Abās sacensībās austrālietei jāaizstāv čempiones tituli.

Pīrsones jaunais treneris Drinkvaters Ņūmens norādījis: "Mūsu sportā panākumus mēra sekundes simtdaļās un mans misija ir garantēt Sallijas uzvaru katrā skrējienā."

Izmantotie resursi:
Cookies must be enabled. | The Australian

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 09:41, pirms 11 gadiem
Labāk Drinkvoters, nekā Smoukvīds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-16 11:20, pirms 11 gadiem
Teicu ka vecais nevelk!!!

     [+] [-]

, 2013-10-16 12:52, pirms 11 gadiem
vinja nav Dolgopolova māsa?