Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

F. Kiprops un Sjaojī uzvar Pekinas maratonā

Jānis Pārums

F. Kiprops un Sjaojī uzvar Pekinas maratonā
Frensiss Kiprops
Foto: IAAF

Svētdien Pekinas maratonā itin pārliecinošas uzvaras izcīnīja Kenijas skrējējs Frensiss Kiprops un ķīniete Vei Sjaojī, informē sacensību organizatori.

Pirmos desmit kilometrus vīrieši veica plašā kompānijā, līderim uzrādot laiku 30 minūtes un 40 sekundes. Pēc pusdistances (1:04:00) līderu grupā bija palikuši vairs tikai pieci skrējēji, bet izšķirošie notikumi risinājās pēc 32 kilometru atzīmes. Tobrīd līderpozīcijās bija Frensiss Kiprops un Bensons Baruss, taču uzreiz pēc tam Kiprops veica atrāvienu un neviens vairs nebija spējīgs viņu panākt.

Kiprops izcīnīja uzvaru, bet otrais finišēja 2009.gada uzvarētājs Samuels Muturi, kurš lieliski veica distances otro pusi, lai gan aiz pusdistances viņš bija gana tālu aiz līderiem. Trešo vietu izcīnīja Baruss.

Dāmām uzvaru izcīnīja mājiniece Vei Sjaojī, kura par vairāk nekā minūti apsteidza otrās vieta ieguvēju Ješi Esajias (Etiopija). Trijnieku noslēdza Katrīne Ndereba no Kenijas.

Izmantotie resursi:
iaaf.org

     [+] [-]

, 2011-10-18 23:10, pirms 13 gadiem
šie pus distanci veic ātrāk par Latvijas rekordu pusmaratonā