Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pauels: "Nekad neesmu krāpies un apzināti lietojis dopingu"

Jānis Pārums

Pauels: "Nekad neesmu krāpies un apzināti lietojis dopingu"
Asafa Pauels
Foto: AFP/Scanpix

Dopinga lietošanā pieķertais bijušais pasaules rekordists 100 metru distancē Asafa Pauels izplatījis paziņojumu, kurā noliedzis, ka būtu apzināti lietojis aizliegtas vielas.

"Apliecinu, ka dopinga analīžu paraugs, kuru nodevu Jamaikas atlases sacensībās jūnijā, izrādījies pozitīvs. Organismā atrastā viela oksilofrīns (metilsinefrīns) ir aizliegta. Vēlos viest skaidrību savai ģimenei, draugiem un līdzjutējiem visā pasaulē, ka es nekad apzināti un tīši būtu lietojis kādas piedevas vai vielas, lai pārkāptu noteikumus. Nekad neesmu bijis un arī tagad neesmu krāpnieks, " uzsvēra Pauels, norādot, ka tagad mēģinās tikt skaidrībā, kā aizliegtā viela nokļuvusi viņa organismā.

"Mana attieksme pret dopinga procedūrām un testēšanu ir labi zināma un es labprāt nodotu analīzes vienmēr, kad tas ir nepieciešams," norādīja jamaikietis. "Ar šo rezultātu es esmu zaudējis cieņu daudzu acīs. Profesionāli šis iznākums liek aizmirst par jebkuru iespēju būt man par daļu no Jamaikas izlases sastāva pasaules čempionātā. Personiski – tā ir pārāk dārga samaksa. Apzinos visas sekas, kas nāk līdz ar pozitīvajām analīzēm. Mana vaina ir nevis krāpšanā, bet tas, ka nebiju pārāk modrs. Vēlos vairākkārt atkārtot, ka visas savas karjeras laikā es neesmu centies uzlabot savus rezultātus ar jebkādām vielām. "

Pauela tautiete savukārt Šerona Simpsone sacīja: "Šis man ir grūts laiks. Kā sportiste esmu atbildīga par jebkuru vielu, kas nonāk manā organismā, taču nekad neesmu apzināti lietojusi aizliegtas vielas jebkādā formā".

Jāpiebilst, ka Simpsones organismā atrasta tā pati viela, kas Pauela, proti, oksilofrīns, kas organismā darbojas līdzīgi kā cits aizliegtais stimulants efedrīns. Oksilofrīns ir vairāku uztura bagātinātāju sastāvā.

Jāatgādina, ka svētdien pamatīgs dopinga skandāls satricināja sporta pasauli – tika paziņots uzreiz par sešu vieglatlētu pieķeršanu dopinga lietošanā. Pagaidām gan zināmi tikai četru sportistu vārdi – tie ir sezonas līderis un ASV rekordists 100 metros Taisons Gejs, kā arī trīs jamaikieši - bijušais pasaules rekordists Asafa Pauels, šosezon otrais ātrākais skrējējs 100 metros Nesta Kārters un Pekinas olimpisko spēļu vicečempione 100 metru sprintā Šerona Simpsone. Pēdējo divu dopinga lietošanā pieķerto vārdi joprojām nav izpausti, zināms vien, ka tie ir Pauela, Kārtera un Simpsones tautieši.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 13:02, pirms 11 gadiem
Tagad modē ir vaļsirdīgi pieņemt faktu par dopingu un atzīt, ka speciāli nekad nekas nav lietots!
Vispār jau ļoti gribētos ticēt, ka šis viss tiešām ir noticis neapzināti... bet nu profesionālā sporta imidžs mūsdienās to neļauj darīt.
Vismaz nav stulbu atrunu par mistiskiem ārstiem, zobārstiem vai personīgajiem pavāriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-15 13:35, pirms 11 gadiem
Efedrīna analogu nudien diez vai kāds ēda tīšām. Aizliegto vielu sarakstā tas ir vairāk medicīnisku risku dēļ, nevis kā viela, ar kuru ļoti uzlabot rezultātus.

     [+] [-]

, 2013-07-15 13:36, pirms 11 gadiem
... un neapzināti?

     [+] [-]

, 2013-07-15 13:37, pirms 11 gadiem
Kas vareetu buut paareejie divi? Vai tieshaam Bo&Bl?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-15 14:11, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Kas vareetu buut paareejie divi? Vai tieshaam Bo&Bl?
Par Bleiku nebūtu brīnums, ņemot vērā, ka ir iepriekš bijis pieķerts.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-15 14:50, pirms 11 gadiem
Par to ticamību... Nu visādi var būt - šitādiem pasaules klases sportistiem tak 10 dažādi treneri, ārsti, terapeiti utt.

Domājiet visi sportisti vienmēr uzprasa, kas kurā dzērienā, kaut kādos uztura bagātinātājos un sazin kādos līdzekļos ir iekšā, ko viņiem ārsts, trenneris iedod? Stipri šaubos - domāju, ka daudzi tiešām dzīvo apmēram tā - es esmu sportists, tad skriešu, lekšu, bet tu esi ārsts, trenneris, tad tavs pienākums ir dot vislabāko trenniņu, uzturu un visu pārējo. Tā kā daudzos sporta veidos ar pliku treniņu vai talantu vien ir par maz, lai sasniegtu maksimālos rezultātus, vajag papildus veidus, lai varētu vairāk izspiest no ķermeņa. Tad nu gan jau tie ārsti balansē uz robežas meklējot kaut kādus līdzekļus, vielas, zāles utt, kas varētu uzlabot rezultātus. Gadās gan jau arī "iebersties".

Dopings jau kā tāds ir slidens jautājums - tās ir kaut kādas aizliegtās vielas, līdz ar to viss pārējais bez augļiem no veikala, svaigi spiestas sulas un šokolādes tāfelītes var būt dopings vai tuvu tam, vai varbūt tiks iekļauts aizliegto vielu sarakstā pēc gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-15 15:16, pirms 11 gadiem
Un tad vēl runā, ka riteņbraukšana ir netīra.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-15 15:18, pirms 11 gadiem
kapēc nesauc atlikušos divus tapēc ka baidās ka samaitās sporta jēgu jo viens noteikti ir Bolts. Visdrīzāk šo nemaz nenosauks un visai drīz paziņos par karjeras beigām utt

  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 15:50, pirms 11 gadiem
Eu Pauel,nu beidz d.rst!!!

     [+] [-]

, 2013-07-15 15:53, pirms 11 gadiem
Lemetra labākais!! nr.1 pausulē

     [+] [-]

, 2013-07-15 15:53, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: kapēc nesauc atlikušos divus tapēc ka baidās ka samaitās sporta jēgu jo viens noteikti ir Bolts. Visdrīzāk šo nemaz nenosauks un visai drīz paziņos par karjeras beigām utt
bet nu iespējams arī, ka tie ir kādi mazpazīstami

     [+] [-]

, 2013-07-15 19:10, pirms 11 gadiem
elements rakstīja: Efedrīna analogu nudien diez vai kāds ēda tīšām. Aizliegto vielu sarakstā tas ir vairāk medicīnisku risku dēļ, nevis kā viela, ar kuru ļoti uzlabot rezultātus.
C'mon! Uz efedrīnveidīgiem ir bāzēta visa Pasaules rekordu tabula lēkšanas, mešanas un sprinta disciplīnās, rija to viss PSRS, USA un DDR izlases sastāvs trakāk nekā Tu čipsus pie Dinamo spēles!

     [+] [-]

, 2013-07-15 19:13, pirms 11 gadiem
Salīdzinoši ar visiem šiem "nepareizās zobpastas izmantotājiem" respect Armstrongam par godīgu atzīšanos!

     [+] [-]

, 2013-07-15 19:28, pirms 11 gadiem
DrFreeman rakstīja: C'mon! Uz efedrīnveidīgiem ir bāzēta visa Pasaules rekordu tabula lēkšanas, mešanas un sprinta disciplīnās, rija to viss PSRS, USA un DDR izlases sastāvs trakāk nekā Tu čipsus pie Dinamo spēles!
Hm, cik nu sanācis dzirdēt, Tevis minētie rija anaboliķus ar nandrolonu priekšgalā. Un, ja jau efedrīns tik iedarbīgs, tad kāpēc par to parasti dod simbolisku 3 mēnešu diskvalifikāciju?

     [+] [-]

, 2013-07-15 20:30, pirms 11 gadiem
jenkijs17 rakstīja: Tagad modē ir vaļsirdīgi pieņemt faktu par dopingu un atzīt, ka speciāli nekad nekas nav lietots!
Vispār jau ļoti gribētos ticēt, ka šis viss tiešām ir noticis neapzināti... bet nu profesionālā sporta imidžs mūsdienās to neļauj darīt.
Vismaz nav stulbu atrunu par mistiskiem ārstiem, zobārstiem vai personīgajiem pavāriem.
Tur nekas nav neapzināti un ar gadījuma raksturu. Viss ir labi izplānots, bet ar zināmu riska faktoru. Bet, kad iebrauc Eiropas Savinībā, policaji nešķiro gejs vai ne gejs, ņem visus priekšā sistemātiski. Vislabāk tas notiek Šveicē. Ja policiju iepriekš nebrīdina, ka tur un tur tad un tad iebrauks zēni un meičas ar ..... nenosakāma satura maisiņiem koferos.

     [+] [-]

, 2013-07-15 20:35, pirms 11 gadiem
elements rakstīja: Efedrīna analogu nudien diez vai kāds ēda tīšām. Aizliegto vielu sarakstā tas ir vairāk medicīnisku risku dēļ, nevis kā viela, ar kuru ļoti uzlabot rezultātus.
Mūsdienās sen neviens vairs neēd vienu tableti. Tā ir iepriekš izstrādāta sistēma ar veselu virkni vielu un to lietošanas kārtību. Ja noķēra ar vienu, tas nenozīmē, ka nekā cita tur nav. Tur ir vismaz 50 - 60 dažādu aizliegtu vielu, kuras sistemātiski lietotas vismaz sākot 6 līdz 8 mēnešus pirms sezonas. Ņem vērā, ka iepriekšējās sezonās jau ir iestrādāta medikamentu bāze.... Amerikā tā ir labi nostādīta industrija. Bet, šoreiz, uzķ;ērās uz nabaga "neaptēstajiem" itāļu policistiem.

     [+] [-]

, 2013-07-15 21:52, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: bet nu iespējams arī, ka tie ir kādi mazpazīstami
Domajams ja butu mazpazistami tad uzreiz atklatu,bet kko shemo!

     [+] [-]

, 2013-07-15 21:57, pirms 11 gadiem
Nu ja vēl paziņos ka Bleiks un Bolts ir tie 2vi atlikušie,tad Vieglatletikas karalienes disciplīna 100m zaudēs visu ko vien var zaudēt...Žēl

     [+] [-]

, 2013-07-16 16:39, pirms 11 gadiem
elements rakstīja: Hm, cik nu sanācis dzirdēt, Tevis minētie rija anaboliķus ar nandrolonu priekšgalā. Un, ja jau efedrīns tik iedarbīgs, tad kāpēc par to parasti dod simbolisku 3 mēnešu diskvalifikāciju?
Nebāz vienā maisā amaboliķus ar psihostimulatoriem! Viens muskuļu masai, otrs adrenalīnam, endrofīnam! Rija tai laikā visu, starpsezonā anaboliķus, sezonā stimulātorus, pieķēra protam vairumā uz anaboliķiem, jo tie ilgāk atstāj pēdas.