Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Amerikānis Harrisons kļūst par sezonas līderi arī augstlēkšanā, sasniedzot iespaidīgu kombināciju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Amerikānis Harrisons kļūst par sezonas līderi arī augstlēkšanā, sasniedzot iespaidīgu kombināciju
Džuvons Harrisons. Foto:watchathletics.com

Sezonas līderis tāllēkšanā (8,44m) Džuvons Harrisons no ASV vakar kļuvis par sezonas labākā rezultāta īpašnieku arī augstlēkšanā, uzvarot Teksasā notikušajās sacensībās un pārvarot 2,36m augstumā novietoto latiņu.

Džuvons Harrisons 24.aprīlī, nedēļu pirms savas 22.dzimšanas dienas, sacensībās ASV tālumā aizlēca 8,44m, uzstādot personisko rekordu un kļūstot par sezonas līderi. Šo rezultātu neviens šogad nav pārspējis, bet tikai pietuvojies. To izdarīja jamaikietis Karejs Makleods, kurš vakar Teksasā uzvarēja ar 8,34m tālu lēcienu, par 10 centimetriem pārspējot 2.vietas ieguvēju Harrisonu, bet tomēr par 8 centimetriem atpaliekot no amerikāņa sasniegtā aprīļa beigās.

Pēc 2.vietas tāllēkšanā Džuvons Harrisons vakar startēja arī augstlēkšanā, kur nevienam nepiekāpās. 2018.gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs augstlēkšanā par 6cm laboja savu personisko rekordu un pārvarēja augstumu 2,36m, par 3cm pārspējot divus gadus vecāko tautieti Darilu Salivanu, kurš ar 2,33m ieņēma otro vietu un atkārtoja Šveices jaunā rekordista un līdzšinējā sezonas labākā rezultāta īpašnieka Lukas Gaša pirms nedēļas sasniegto Lozannā. Līdz ar to 22 gadus vecais un daudzsološais Harrisons kļuva par sezonas līderi arī augstlēkšanā, sasniedzot iespaidīgu kombināciju vienā sezonā – 8,44m tāllēkšanā un 2,36m augstlēkšanā, kas attiecīgi par 36cm un 6cm ir labāki par Elvija Misāna un Normunda Sietiņa Latvijas rekordiem šajās lēkšanas disciplīnās.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-15 16:20, pirms 3 gadiem
Tādā līmenī šīs abas disciplīnas laikam vēl neviens nav savienojis. No kaut cik līdzvērtīgiem prātā nāk austrumvācietis Lauterbahs, kuram bija PB 2,30 augstumā un 8,35 tālumā.

     [+] [-]

, 2021-05-16 01:39, pirms 3 gadiem
D!rsaa mati, vechi, pameegjinam 2.36m. Skaidraa nevareetu, paalii pat proveet negribas.