Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Sprādzienos Bostonas maratona finišā miruši trīs cilvēki

Agris Suveizda

Oficiāli: Sprādzienos Bostonas maratona finišā miruši trīs cilvēki
Foto: AFP/Scanpix

Šokējošas ziņas nule pienākušas no Ziemeļamerikas, kur Bostonas maratona finišā nogranduši divi sprādzieni. Pēdējā oficiālā informācija liecina, ka trīscilvēki zaudējuši dzīvību, bet 23 ir ievainoti. Ievainoto skaits, visticamāk, vēl pieaugs.

ESPN, BBC un citi masu mediji vēstīja, ka Bostonas maratona finišā nogranduši divi sprādzieni. Lai arī tas noticis aptuveni trīs stundas pēc uzvarētāju finiša, trasē joprojām bija skrējēji un sprādzieni izraisīja lielu paniku un apjukumu. Sākotnēji cietušo skaits nebija zināms un pavīdēja informācija, ka vismaz trīs cilvēki ir miruši. Pēcāk Bostonas policija izplatīja informāciju par diviem mirušajiem, bet vēlāk papildināja to, norādot, ka bojā gājuši trīs cilvēki. Vēl 23 ir ievainoti.

AP ziņoja, ka skaļa eksplozija notikusi Boilstonas ielas ziemeļu daļā, tieši pirms tilta, kas iezīmē finiša līniju. Pēc dažām sekundēm bija dzirdams vēl viens sprādziens. Incidents esot noticis apmēram trīs stundas pēc tam, kad finiša līniju šķērsoja uzvarētāji. Savukārt Vils Riters, Masačūsetsas senāta kandidāta pārstāvis, NBC News pastāstīja, ka dzirdējis divus skaļus sprādzienus un redzējis dūmus paceļamies no Bostonas pilsētas publiskās bibliotēkas. Netālu no sprādziena vietas tika atrasti vēl divi spridzekļi, kas tika demontēti.

Vīriešu konkurencē uzvarēja etiopietis Desisa Lelisa, kurš distanci veica divās stundās, desmit minūtēs un 22 sekundēs. Piecas sekundes no viņa atpalika kenijietis Kogo Mika, bet vēl par sekundi atpalika Lelisas tautietis Gebremariams Gebregziabhers. Sievietēm ātrākā bija kenijiete Džeptū Rita (2:26:25). Vīriešu konkurencē bija arī viens Latvijas skrējējs - Andis Vītoliņš uzstādīja personisko rekordu (2:43:48) un ieņēma 399.vietu.

Bostonas maratons ir vecākais ikgadējais maratons pasaulē. Tas pirmoreiz notika 1897.gadā, iedvesmojoties no 1896.gada olimpiskajām spēlēm. Bostonas maratons allaž notiek aprīļa trešajā pirmdienā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
BBC - Homepage
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...