Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Dzenītis Eiropas U23 čempionātā vieglatlētikā iekļūst trīssoļlēkšanas finālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Dzenītis Eiropas U23 čempionātā vieglatlētikā iekļūst trīssoļlēkšanas finālā
Sandis Dzenītis. Foto: Salaspils Sporta skola

LETA. Latvijas sportists Sandis Dzenītis piektdien Espo notiekošajā Eiropas U-23 čempionātā vieglatlētikā iekļuva finālsacensībās trīssoļlēksanā.

Dzenītis priekšsacīkstēs labāko rezultātu sasniedza pirmajā mēģinājumā, kad tika fiksēti 15,32 metri, latvietim ierindojoties sestajā pozīcijā savā grupā un 12.vietā kopvērtējumā.

Finālā iekļuva sportisti, kuriem izdevās sasniegt 15,90 metrus vai arī kopumā 12 labāko rezultātu īpašnieki. Četriem vieglatlētiem izdevās izpildīt normatīvu, bet vēl astoņi iekļuva finālā kā nākamo labāko rezultātu sasniedzēji, starp kuriem bija arī Dzenītis.

Trīssoļlēkšanas finālsacensības paredzētas sestdien.

Pirms tam diska mešanā Vineta Krūmiņa, savā labākajā mēģinājumā sasniedzot 47,29 metru atzīmi, A grupā ieņēma 11.vietu, bet kopvērtējumā ierindojās 19. pozīcijā un neiekļuva finālā.

Savukārt 400 metru barjersprintā Dmitrijs Ļašenko priekšsacīkstēs savā skrējienā, finišējot 52,82 sekundēs, bija pēdējais septiņu sportistu konkurencē, kas liedza iekļūt pusfinālos. No 27 startējušajiem sportistiem viņam 23.vieta.

Šķēpmešanā Sanija Ozoliņa savā kvalifikācijas grupā ar 48,69 metru tālu metienu bija priekšpēdējā, devītā, bet summā ieņēma 17.vietu 19 dalībnieču konkurencē. 800 metru skrējienā Oskars Bambals savā skrējienā bija desmitais (1:50.32), paliekot pēdējais arī summā - viņam 18.vieta čempionātā.

Eiropas U-23 čempionāts vieglatlētikā, kurā startē sportisti, kas dzimuši no 2001. līdz 2003.gadam, Somijas pilsētā Espo norisināsies no 13. līdz 16.jūlijam.

Izmantotie resursi:
LETA