Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jurkevičs un Grabuste cīnīsies ar eliti

Jānis Pārums

Jurkevičs un Grabuste cīnīsies ar eliti
Aiga Grabuste
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

21. februārī 800 metru skrējējs Dmitrijs Jurkevičs un daudzcīņniece Aiga Grabuste piedalīsies vieglatlētikas sacensībās "Aviva Grand Prix" Londonā (Lielbritānija), mērojot spēkus ar pasaules labākajiem.

800 metru skrējienā vīriešiem piedalīsies pieci dalībnieki. Viena no sacensību lielākajām zvaigznēm ir Pekinas olimpisko spēļu čempions, 2006. gada pasaules čempions telpās un 2001. gada pasaules vicečempions Vilfrīds Bungei (Kenija). 800 metru skrējienā startēs arī pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks Abrahams Čepkirvoks (Nīderlande), 2003. gada pasaules čempions telpās Deivids Krumenakers (ASV), Ričards Kiplagats (Kenija), kā arī Latvijas sportists Dmitrijs Jurkevičs, kurš gadu no gada turpina progresēt.

Jāpiebilst, ka pirms tam Dmitrijs Jurkevičs 18. februārī startēs tradicionālajās starptautiskajās sacensībās Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā "DN Galan".

Latvija būs pārstāvēta arī trīscīņā, kurā startēs Latvijas rekordiste pieccīņā telpās Aiga Grabuste. Viņas pretinieces būs Pekinas olimpisko spēļu čempione Natālija Dobrinska (Ukraina), Atēnu olimpisko spēļu un 2007. gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece septiņcīņā Kellija Sotertone (Lielbritānija), 2007. gada pasaules ziemas čempionāta bronzas medaļnieces pieccīņā Anna Bogdanova (Krievija) un citas. Kopumā trīscīņā startēs astoņas dalībnieces.

"Aviva Grand Prix" sacensībās piedalīsies arī tādi pazīstami vieglatlēti kā Kims Kolins, Treviss Padžets, (abi - 60m), Deivids Olivers, Deivids Peins (abi – 60m/b), Tiruneša Dibaba (3000m) un citi. Sacensības translēs telekanāls BBC.

Izmantotie resursi:
uka.org.uk

     [+] [-]

, 2009-02-14 11:42, pirms 15 gadiem
Jurkevičam baigi nopietnie čaļi savākušies.....

     [+] [-]

, 2009-02-16 16:39, pirms 15 gadiem
Te gan jāpiebilst, ka Stoholmā mačs gan sauksies GE Galan, bet AVIVA GP notiks Birmingemā. Šoreiz gan tas nav būtiski. Daudz nozīmīgāk ir tas, vai abi jaunieši " Paņems biļeti" uz pasaules eliti. Lai veicas...