Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione Špotakova ir mātes cerībās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskā čempione Špotakova ir mātes cerībās
Barbora Špotakova
Foto: idnes.cz

Slavenā čehu šķēpmetēja Barbora Špotakova augustā izcīnīja olimpisko zelta medaļu, tomēr nākamo sezonu viņa izlaidīs, jo 2013. gada vasaras sākumā nozīmēta bērna piedzimšana.

31 gadu vecajai šķēpmetējai aizvadītā sezona bija viena no veiksmīgākajām viņas karjerā – izcīnīja olimpisko zeltu un uzvarēja arī Dimanta līgas sērijā. Pēc iespaidīgās sezonas pieredzējušajai sportistei bija grūti atrast motivāciju, lai turpinātu startēt, tāpēc viņa kopā ar savu draugu Lukašu izvēlējās parūpēties par ģimenes pieaugumu.

"Ārsts man teica, ka varu turpināt nodarboties ar sportu", atklāj Špotakova. "Es turpināšu darboties, bet nu jau droši vien citā režīmā". Pēc bērna piedzimšanas sportiste plāno atsākt trenēties 2013. gada oktobrī, lai gatavotos startam 2014. gada Eiropas čempionātā Cīrihē.

"Ticu, ka spēšu atgriezties savā iepriekšējā līmenī. Vieglatlētikas vēsturē un tieši šķēpmešanā ir daudz veiksmīgas atgriešanās piemēru", saka pasaules rekordiste. "Rio būs mana nākamā motivācija. Esmu uzvarējusi daudz un dažādās sacensībās, bet olimpiskās spēles ir kaut kas patiešām īpašs".

Izmantotie resursi:
idnes.cz

  +1 [+] [-]

, 2012-11-13 16:10, pirms 12 gadiem
Lieliski. muuseejaam +1 vieta visaas gonkaas naakamajaa sezonaa..