Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bondarenko un Hejnova nosaukti par gada labākajiem vieglatlētiem Eiropā

Bondarenko un Hejnova nosaukti par gada labākajiem vieglatlētiem Eiropā
Bogdans Bondarenko
Foto: AFP/Scanpix

Ukraiņu augstlēcējs Bogdans Bondarenko un čehu skrējēja Zuzana Hejnova nosaukti par šī gada Eiropas labākajiem vieglatlētiem. Serbs Emirs Bekričs un islandiete Anita Hinriksdotira tika atzīti par labākajiem jaunajiem sportistiem.

Sestdien īpašā ceremonijā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā tika nosaukti 2013.gada Eiropas labākie vieglatlēti. Vīru konkurencē par gada labāko kļuva Ukrainas augstlēcējs Bogdans Bondarenko – 24 gadus vecais atlēts šovasar uzvarēja gan pasaules čempionātā Maskavā, gan Dimanta līgas kopvērtējumā. Ukraiņa sasniegtais rezultāts (2,41m Maskavā un Lozannā) ir labākais pēdējo 19 gadu laikā.

Dāmām par labāko tika nosaukta 26 gadus vecā Čehijas barjerskrējēja Zuzana Hejnova. 400 metru distancē čehiete šogad ir uzvarējusi 13 skrējienos, to vidū arī trīs skrējieni pasaules čempionātā un septiņi skrējieni Dimanta līgas posmos.

Par labāko jauno atlētu tika nosaukts serbs Emirs Bekričs. 400 metru barjerskrējējs Bekričs triumfēja Eiropas U23 čempionātā un izcīnīja bronzas medaļas arī pasaules čempionātā, ar 48,05 sekunžu ātru rezultātu sasniedzot jaunu Serbijas rekordu un uzrādīt otro visu laiku ātrāko rezultātu U23 grupā.

Tikmēr 17 gadus vecā islandiete Anita Hinriksdotira izcīnīja uzvaras pasaules un Eiropas jauniešu sacensībās 800 metru distancē, par šiem sasniegumiem saņemot arī gada labākās jaunās atlētes godu.

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...