Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Gailums: ''Beidzot ir arī labs rezultāts finālā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailums: ''Beidzot ir arī labs rezultāts finālā''
Patriks Gailums. Foto: LVS

LETA. Latvijas šķēpmetējam Patrikam Gailumam Eiropas čempionātā izdevās sasniegt labu rezultātu ne tikai kvalifikācijā, bet arī finālsacensībās, secināja Gailums.

Jau ziņots, ka trešdien Romā Eiropas čempionātā vieglatlētikā Gailums, raidot šķēpu 82,28 metrus tālu, ieņēma septīto vietu.

"Esmu apmierināts. Izdarījām savu darbiņu un izspiedām visu, ko varējām. Tehniskais izpildījums, bija labāks nekā kvalifikācijā, bet emociju - drusciņ mazāk. Ja starts ir iepriekšējā dienā, tas daudz patērē. Ķermeni mēs dabūjām atpakaļ ierindā, prātu arī uz kādiem 80%. Esmu priecīgs - man beidzot ir arī labs rezultāts finālā, un es nekaunos par to, ko izdarīju šodien," sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) teica Gailums.

Viņš skaidroja, ka sasniegtais rezultāts palīdzēs olimpisko spēļu kvalifikācijā, jo tagad izdevies rangā pakāpties uz 28.pozīciju.

"Saraksts ir blīvs, un katrs starts ir ļoti svarīgs. Neteiksim, ka šis rezultāts var atslābināt, bet tas man drusciņ ļauj pataupīties svarīgākiem startiem, piemēram, Latvijas čempionātam," piebilda šķēpmetējs.

"Visa līdzšinējā sezona ir bijusi pakārtota Eiropas čempionātam, kas ir beidzies, un Olimpiādei. Protams, uz olimpiskajām spēlēm vēl ir jātiek, un arī šobrīd man neviens biļeti rokās nav devis. Vēl būs jācīnās par vietu zem saules. Man bija piedāvājumi braukt uz bronzas kategorijas mačiem, bet tagad man uz tiem vairs nav jāskrien. Es varu vairāk pievērsties veselībai un nestresot par liekiem startiem," piebilda sportists.

Pirms finālsacensībām no šķēpa mešanas 12 finālistiem Gailumam bija desmitais labākais šīs sezonas rezultāts - 82,39 metri, kas sasniegts otrdien kvalifikācijas sacensībās.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēja 12 sportisti desmit disciplīnās.

Izmantotie resursi:
LETA