Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Izcilais Bekele gatavojas debijai maratonā

Jānis Pārums

Izcilais Bekele gatavojas debijai maratonā
Kenenisa Bekele
Foto: AP/Scanpix

Izcilais etiopiešu skrējējs, pasaules rekordists 5000 un 10000 metru skrējienā Kenenisa Bekele nākamgad plāno debitēt maratona distancē un šobrīd cītīgi gatavojas savam pirmajam 42.195 kilometru skrējienam.

31 gadu vecais Bekele, kuru var uzskatīt par vienu no visu laiku labākajiem, ja pat ne labāko garo distanču skrējēju, nākamgad plāno skaļi sevi pieteikt maratonā, lai vēlreiz apliecinātu savu statusu. Pagaidām gan nav zināms, kurā maratonā Bekele startēs.

"Ja es grasos veikt maratonu, tad, protams, lai to uzvarētu. Gribu labu rezultātu. Negrasos iziet uz starta, lai parādītu sliktu rezultātu un neuzvarētu. Šobrīd smagi trenējos, lai uzrādītu ātru rezultātu. Bet es nevaru pateikt vai noskriešu 2:03, 2:05 vai 2:06," sacīja Bekele.

Šī gada rudenī Lielbritānijā Bekele uzvarēja savā debijas pusmaratonā, apsteidzot mājinieki Mo Farahu, kurš šobrīd ir labākais 5000 un 10000 metru distancēs. Bekele pēdējos gados savās pamatdistancēs startēja reti savainojumu dēļ, tādējādi ļaujot Faraham kļūt par jauno šo distanču karali.

Nākamgad pirmo maratonu apņēmies skriet arī Farahs, kurš to darīs Londonā. Pastāv iespēja, ka Bekele var skriet turpat, jo piedāvājumu ir jau saņēmis. Tomēr etiopietis nav izlēmis vai piedāvājumam piekrist.

Bekele ir trīskārtējais olimpiskais čempions un olimpiskais vicečempions, pieckārtējs pasaules čempions, kā arī 11 reizes uzvarējis pasaules čempionātos krosā. Viņš joprojām ir arī pasaules rekordists 5000 un 10000 metru skrējienos, kā arī 2000 metru, divu jūdžu un 5000 metru skrējienos telpās.

Izmantotie resursi:
Running Shoes, Gear, Tips, Training, Reviews,...