Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kalniņš un Trifonova netiek finālā pasaules jauniešu čempionātā

Jānis Pārums

Latvijas skrējējs Kristers Kalniņš šodien jau priekšsacīkstēs noslēdza savu dalību pasaules jauniešu čempionātā, kurš norisinās Doņeckā (Ukraina). 200 metru distancē viņš savā skrējienā ieņēma pēdējo vietu. Kvalifikāciju nespēja pārvarēt arī vesera metēja Sofija Trifonova.

Kristers Kalniņš piedalījās trešajā priekšskrējienā un no tā dalībniekiem viņam bija otrais sliktākais personiskais rekords (22.65). Tomēr Kalniņš savā skrējienā palika pēdējais (22.90), zaudējot arī omānietim Zajidam Al Sibaji, kurš sasniedza jaunu personisko rekordu (22.78). Pusfinālam kvalificējas tikai katra (no 13) skrējiena uzvarētājs un vēl 11 labāko rezultātu uzrādītāji no pārējiem.

Vesera metēja Sofija Trifonova, kuras personiskais rekords ir 55.85 metri, šodien labākajā mēģinājumā uzrādīja 54.12 metrus, ar ko bija krietni par maz, lai iekļūtu finālsacensībās. Savā grupā Trifonovas rezultāts deva viņai 17.vietu 23 dalībnieču konkurencē, bet finālā varēs startēt tikai 12 labākās dalībnieces.

Eiropas U-23 čempionāts

Šorīt Eiropas U-23 čempionāta augstlēkšanas kvalifikācijā startēja arī Jānis Vanags, kurš ar otro piegājienu pārvarēja gan 2.05, gan 2.09 metru augstumā novietoto latiņu. Tam sekoja neveiksmīgs lēciens 2.13 metru augstumā, bet pēc tam Latvijas sportists pagaidām nezināmu iemeslu dēļ sacensības neturpināja, tādejādi izstājoties no cīņas par finālu. Automātiski finālam varēja kvalificēties ar 2.20 metriem, ko paveica 11 no 12 fināla dalībniekiem (igaunim Tanelam Reismanam, kurš arī tika finālā, 2.17 metri – aut.). Jāpiebilst, ka stadionā Vanags šogad lēcis 2.16, bet telpās – pat 2.20 metrus.