Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūze-Sirmā: "Pēc 5. mēģinājuma sāpju dēļ nevarēju šķēpu noturēt virs galvas"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūze-Sirmā: "Pēc 5. mēģinājuma sāpju dēļ nevarēju šķēpu noturēt virs galvas"
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Guntis Bērziņš.

Ar sāpēm elkonī mocījusies un astoto vietu Eiropas čempionātā izcīnījusī Līna Mūze-Sirmā pēdējo mēģinājumu neizmantoja, jo sāpes bijušas tādas, ka nevarējusi noturēt šķēpu virs galvas, izvēloties labāk pasaudzēt sevi, jo šogad ļoti svarīgas sacensības vēl priekšā - olimpiskās spēles.

Iepriekš informējām, ka vakar Eiropas vieglatlētikas čempionāta šķēpmešanas sacensībās Latvijas šā čempionāta augstākās vietas septīto un astoto izcīnīja Rīgas Sporta skolas "Arkādija" pārstāve Anete Sietiņa ar 59.34 metriem un smilteniete Līna Mūze-Sirmā ar 58.58 metriem.

“Zigis (treneris Zigismunds Sirmais un 2016. gada Eiropas čempions - aut.piez.) jau pēc ceturtā metiena teica, ka vajag apstāties, jo par medaļām es šodien cīnīties nevarēju. Man jāatzīst, ka visas meitenes, kuras bija virs manis, šodien bija spēcīgākas par mani. Bet man ir jābūt apmierinātai – astotā vieta Eiropā. Sāku sacensības ar 22. vietu Eiropas rangā, jo mans rezultāts šosezon ir pieticīgs 58.91 metri. Un es neesmu bēdīga, jo to, kurš nav ne uz ko cerējis, nepiemeklē vilšanās. Šodien tā es arī jūtos,” aizvadītās sacensības vērtēja Līna.

“Izvēlējos nemest iesildošos metienus, jo elkonis sāpēja arī treniņu stadionā. Ar katru metienu kļuva arvien sliktāk, bet pēc piektā sāpju dēļ nevarēju šķēpu noturēt virs galvas. Tāpēc izvēlējos labāk pasaudzēt sevi, jo šogad ļoti svarīgas ir olimpiskās spēles,” skaidroja šķēpmetēja.

“Šodien varu teikt, ka Latvijas čempionātā visticamāk nestartēšu, jo līdz olimpiskajām spēlēm ir ieplānoti tikai daži starti, un arī Eiropas čempionāts bija zem jautājuma zīmes. Tomēr ar Zigi, spītējot dakteriem, izvēlējāmies braukt uz šejieni, un viņš teica, ka ir lepns par to, ko es izdarīju, ko es spēju šeit parādīt. Vienmēr rezultāts nav tāds, kādu to gribētos, vai tāds, pie kāda biju pieradusi pagājušajā gadā, bet sirds ir mierīga, jo es izdarīju maksimumu no tā, ko šodien varēju,” saka šķēpmetēja.

“Zinu, ka man ir olimpiskās spēles, zinu, ka man jau ir biļetes uz tām. Darīšu visu, lai sagatavotos, atjaunotos un būtu vesela, jo šādi mest ir ļoti nepatīkami – ar tādām sāpēm pat ar pretsāpju zālēm un sildošo gēlu es šosezon tādas sacensības atkārtot nevēlos. Pirmais uzdevums ir izārstēties, atrast, kas ir par vainu, trenēties un cīnīties olimpiskajā stadionā,” par nākotnes plāniem saka Līna, piebilstot, ka par 99% ir pārliecināta, ka Latvijas čempionātā nestartēs. Ir apstiprināta dalība Dimanta līgas posmā Londonā, kur šķēpmetēja visticamāk startēs, vērtējot fizisko formu pirms olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

     [+] [-]

, 2024-06-12 21:21, pirms 6 dienām
Kāpēc tika startēts, esot tāda stāvoklī? Cerēja izšaut vienu metienu? Bet tūlīt taču olimpiāde!