Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bolts Oslo gatavs skriet ātrāk par 20 sekundēm

Jānis Pārums

Bolts Oslo gatavs skriet ātrāk par 20 sekundēm
Useins Bolts
Foto: SIPA/Scanpix

Seškārtējais olimpiskais čempions un pasaules rekordists 100 un 200 metru skrējienos, jamaikietis Useins Bolts pirms ceturtdien gaidāmā Dimanta līgas posma, kurā startēs 200 metru distancē, atzinis, ka ir apņēmības pilns veikt ātrāk par 20 sekundēm.

"Vēlos kaut ko uzsvērt. 2008.gadā es zaudēju vienās sacensībās, taču pēc tam uzvarēju olimpiskajās spēlēs. 2010.gads man bija atslodzes gads. Teicu, ka, ja kāds vēlas mani pārspēt, tad to var izdarīt šajā sezonā. Taisons Gejs to paveica. Pērn Johans Bleiks mani uzvarēja nacionālajās kvalifikācijas sacensībās, bet es atkal uzvarēju olimpiādē," norādīja Bolts. "Nav lielas nozīmes kādam zaudējumam sezonas laikā, es vienmēr koncentrējos uz čempionātiem. Šogad tie ir 100 un 200 metri [pasaules čempionātā] Maskavā."

"Ja mans treneris neuztraucas, tad arī es esmu mierīgs. Šobrīd mans treneris neuztraucas, tāpēc esmu drošs, ka būšu līmenī Maskavā," uzsvēra sprinteris.

Bolts arī atzina, ka šī būs aizraujoša sezona: "Taisons Gejs šobrīd ir sezonas līderis pasaulē, Getlins skrien labi, bet nesen Getlinu pārspēja Lemetrs. Atgriežas Bleiks... Domāju, ka šosezon visa gada garumā būs daudz labu sacensību."

Runājot par startu Dimanta līgas posmā Oslo, Bolts atklāj, ka būtu gatavs skriet ātrāk par 20 sekundēm (Boltam piederošais pasaules rekords ir 19.19): "Domāju, ka mana pašreizējā forma ir tāda, ka es varētu izskriet zem 20 sekundēm. Viss atkarīgs no tā, cik pareizi visu izdarīšu [skrejceļā]. Man nebūs iebildumu, ja līs, jo nedaudz lietus var trasi padarīt ātrāku. Problēmu var radīt auksts laiks, tāpēc ceru, ka Oslo būs silts."

Izmantotie resursi:
IAAF - International Association of Athletics...