Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione Pīrsone pārtrauc sadarbību ar ilggadējo treneri

Jānis Pārums

Olimpiskā čempione Pīrsone pārtrauc sadarbību ar ilggadējo treneri
Sallija Pīrsone
Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskā čempione un pasaules vicečempione 100 metru barjerskrējienā, austrāliete Sallija Pīrsone nolēmusi šķirties no savas treneres Šeronas Henanas, ar kuras vadībā trenējās pēdējos 14 gadus.

"Pienācis laiks, lai katrs no mums ietu savu ceļu," sacīja Pīrsone Austrālijas Vieglatlētikas federācijas mājaslapā publicētajā paziņojumā. "Šerona mani padarīja par čempioni, taču es jūtu – lai pārietu citā līmenī, man jāatsvaidzina sava pieeja treniņiem, jāattīsta jaunas idejas un jāievieš jauna treniņu metodika. Manas konkurentes progresē un man jādara tas pats."

Savukārt trenere Henana, komentējot savas bijušās audzēknes paziņojumu, sacīja: "Protams, esmu sarūgtināta. Taču mēs ar Salliju visu esam apspriedušas. Esmu pārliecināta, ka tā viņam būs labāk. Mēs sasniedzām brīnišķīgus panākumus, iekarojām pasauli. Novēlu viņai panākumus nākotnē un ceru, ka viņa turpinās uzvarēt."

Trenere Henana, kura savu arodu izkopa pašmācības ceļā, pirmoreiz ieraudzīja Pīrsone kādā no junioru štata čempionātiem Austrālijā 1999.gadā. Tobrīd Pīrsonei bija tikai 12 gadu. Henanas vadībā Pīrsone 2008.gadā Pekinā kļuva par olimpisko vicečempioni, 2011.gadā triumfēja pasaules čempionātā Tegu, bet 2012.gadā – arī Londonas olimpiskajās spēlēs. Šogad pasaules čempionātā viņa ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties strauji progresējošajai amerikāņi zvaigznei Braianai Rolinsai. Pēc pasaules čempionāta viņa atzina, ka ir apmierināta ar rezultātu (sezonas gaitā viņai bija savainojums), taču negrasās vienmēr būt otrā.

Henanas un Pīrsones sadarbība turpinājās daudzu gadu garumā, neskatoties uz profesionālo treneru un Austrālijas Vieglatlētikas federācijas amatpersonu kritiku. "Mana trenera vienmēr ticēja man vairāk nekā es pati, viņa virzīja mani uz priekšu un nepievērsa uzmanību tiem, kas šaubījās viņas treniņu metodikā," pirms Londonas olimpiādes sacīja Pīrsone.

Izmantotie resursi:
Reuters

     [+] [-]

, 2013-10-11 08:56, pirms 11 gadiem
Večiem veču liktenis! Nevelk vairs!

     [+] [-]

, 2013-10-11 14:20, pirms 11 gadiem
gūgle transleit?!