Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sestdien Valkā pasaulē Top20 iekļuvusī Caune un Siņicins aizstāvēs titulus 10 000m skrējienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo sestdien, 13. maijā, skriešanas jomā svarīgākās sacensības norisināsies Valkā, kur tiks sadalīti valsts čempionāta medaļu komplekti 10 000m. Titulus mēģinās aizstāvēt nupat par pieaugušo rekordisti kļuvusī valmieriete Agate Caune un rīdzinieks Krists Siņicins.

Sacensības tiek veltītas tikai un vienīgi 10 000 m skrējienam stadionā, kas norisināsies kā sieviešu, tā vīriešu konkurencē. Jāpiemin, ka tas būs Latvijas un Igaunijas apvienotais nacionālais čempionāts.

Sievietēm neapšaubāmi galvenā favorīte būs Agate Caune, jo šobrīd viņai Latvijā nav līdzvērtīgas konkurences. Raita Ravinska un Līgas Dzenes audzēkne pēc uzvaras un Latvijas rekorda uzstādīšanas "Rimi Rīgas maratonā" pagājušo svētdien sezonas labāko rezultātu sarakstā 5km distancē ir iekļuvusi labāko divdesmitniekā. Jaunais Latvijas rekords pieaugušajiem, U23 un junioriem - 15:23 - dod 18 gadus vecajai valmierietei 20. vietu pasaulē un trešās labākās statusu Eiropā.

Sezonas līdere ar 14:35 ir 29 gadus vecā kenijiete Karolina Njaga, bet no eiropietēm ātrāk skrējušas 32 gadus vecā norvēģiete Karoline Grēvdāla (15:09) un 34 gadus vecā albāniete Luīza Gega. Par Agati gadu jaunākās etiopietes Medina Eisa un Lemlela Libreta ir skrējušas ātrāk par 15 minūtēm - 14:46 un 14:57, ieņemot attiecīgi ceturto un septīto vietu.

Vīriešiem Kristam Siņicinam aizstāvēt titulu būs daudz grūtāk. Sīvu konkurenci SS "Arkādija" jauno vieglatlētu trenerim sastādīs "Rimi Rīgas maratonā" jūdzē sudraba medaļu un 5km otro vietu ieguvušais Kristers Kudlis, kurš piekāpās tikai rekordistam Uģim Jocim, un Matīss Reinfelds, kurš 4. maijā Līvenhofas skrējienā 10km aiz cita rekordista Dmitrija Serjogina izcīnīja otro vietu. Medaļu pretendentu vidū būs arī pērn sudrabu ieguvušais Jānis Mūrnieks. Pagājušo svētdien "Rimi Rīgas maratonā" Siņicins 10km finišēja piektais (32:53).

     [+] [-]

, 2023-05-11 21:12, pirms gada
Jācer, ka te sasniegtie rezultāti nekur "nepazudīs". Pagājušā gada Agates 31.55 tā arī neparādās ne WA, ne European-Athletics statistikas sarakstos.