Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva ceturto reizi uzvar pasaules čempionātā telpās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Isinbajeva ceturto reizi uzvar pasaules čempionātā telpās
Jeļena Isinbajeva
Foto: Reuters/Scanpix

Tikai divi lēcieni zelta medaļas izcīnīšanai šodien bija nepieciešami krievu kārtslēcējai Jeļenai Isinbajevai, kura Stambulā ceturto reizi kļuva par pasaules čempioni telpās.

Pasaules rekorda īpašniece Jeļena Isinbajeva sāka ar 4.70 metru augstumu, kuru veica pirmajā mēģinājumā. Tādas pašas sekmes arī ar 4.80 metru augstumā novietotās latiņas pārvarēšanu. Mēģinājums labot pašai piederošo pasaules rekordu, kas 23. februārī tika uzstādīts Stokholmā (5.01 metrs), izrādījās nesekmīgs.

Otrajā vietā ar 4.70 metru vērto nacionālo rekordu bija francūziete Vanesa Boslaka, bet bronzas godalga Lielbritānijas sportistei Holijai Blīsdeilai, kurai tāds pats rezultāts.

Isinbajeva šodien guva 28. uzvaru karjerā. No tām 13 izcīnītas telpās. 29 gadus vecā Isinbajeva pasaules čempionātos telpās uzvarējusi ceturto reizi.

Tāllēkšanā, kuras kvalifikācijā startēja arī divas latvietes – Aiga Grabuste (19. vieta) un Lauma Grīva (bez rezultāta) – uzvarēja amerikāniete Britnija Rīsa. Viņa vienīgā aizlēca tālāk par septiņiem metriem – 7.23 metri ir jauns čempionāta rekords.

Arī otrā vieta ASV – Džaneja Delouka ar savu sezonas labāko rezultātu iespēja 6.98 metrus, bet bronza britu sportistei ar jaunu valsts rekordu Šarai Proktorai – 6.89.

3000 metros kungiem nepārspēts ASV pārstāvošais Bernards Lagats, kurš finišēja pēc septiņām minūtēm un 41.44 sekundēm. Otrajā un trešajā vietā kenijieši Ogustīngs Kiprono Čoge (7:41.77) un Edvīns Čeruijots Soi (7:41.78).

Savukārt bez medaļas palika lielu vilšanos piedzīvojušais Mo Farahs, kuram līdz godalgai pietrūka nieka sekundes simtdaļas.

60 metros ar barjerām Dairona Roblesa (savainojums) prombūtnē par čempionu kļuva amerikānis Erīss Merits, kurš finišēja pēc 7.44 sekundēm un par 0.05 sekundēm pārspēja ķīnieti Ljū Sjanu. Bronza ar personisko rekordu francūzim Paskālam Martino-Lagardam (7.53).

4x400 metru stafetēs uzvarēja Ziemeļīrijas un Lielbritānijas apvienotā komanda. Dāmu konkurencē salinieki aiz sevis atstājot ASV un Krieviju, bet kungu konkurencē otrā vieta Trinidādai un Tobago, bet bronza Krievijai. ASV tika diskvalificēta.

Visi rezultāti šeit.

Izmantotie resursi:
iaaf.org - International Association of...

  +7 [+] [-]

, 2012-03-11 19:08, pirms 13 gadiem
Krievu skaistule!!!
Apsveicu
Tu esi ļoti lokana!

     [+] [-]

, 2012-03-11 21:47, pirms 13 gadiem
Sieviešu tāllēkšana, tas bija kaut kas