Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Čikāgas maratona laikā miris skrējējs

Jānis Pārums

Čikāgas maratona laikā miris skrējējs
Viljamss Kaviness

Svētdien notikušajā Čikāgas maratonā diemžēl notikusi traģēdija – nepilnu puskilometru pirms finiša miris skrējējs Viljamss Kaviness, kuram bija 35 gadi, vēsta laikraksta "Chicago Tribune" interneta portāls.

Kaviness zaudējis spēkus un nokritis aptuveni 460 metrus pirms finiša. Ārstiem izdevies atjaunot skrējēja sirdsdarbību, taču stundu un 45 minūtes pēc tam Kaviness miris slimnīcā. Viņa nāve ir pirmais letālais gadījums Čikāgas maratonā kopš 2007.gada un sestais kopš 1997.gada.

Kaviness, kurš ikdienā strādāja par ugunsdzēsēju, brīvajā laikā nodarbojās ar skriešanu un labdarību. Arī Čikāgā viņš bija ieradies, lai ar savu startu palīdzētu nelaimē nonākušajiem – ar dalību maratonā viņš vāca līdzekļus ugunsgrēku upuriem. Jau pirms maratona viņš bija savācis aptuveni 2500 ASV dolāru un ziedot varēja arī maratona laikā. Ziedojumi turpinājuši pienākt tam īpaši veltītā mājaslapā arī pēc ziņām par Kavinesa nāvi.

"Viņš bija lielisks cilvēks, vīrs, tēvs, dēls, brālis, onkulis un brālēns. Viņš bija īsts varonis palīdzot citiem līdz pat savai nāves stundai. Esmu dziļās skumjās," atzina skrējēja tēvs Lī.

Izmantotie resursi:
chicagotribune.com
AP