Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sietiņa: "Esmu pamainījusi ieskrējiena taktiku, šis ir atskaites punkts tam, kam mēs gatavojamies "

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sietiņa: "Esmu pamainījusi ieskrējiena taktiku, šis ir atskaites punkts tam, kam mēs gatavojamies "
Anete Sietiņa. Foto: Guntis Bērziņš

Beigu beigās finālam tomēr kvalificējusies Rīgas Sporta skolas "Arkādija" pārstāve Anete Sietiņa, kura sākumā neticēja, ka ar 57,71m varētu pietikt iekļūšanai finālā, norādīja, ka ir pamainījusi ieskrējiena taktiku un ka šis ir atskaites punkts kaut kam tam, kam notiek gatavošanās.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas šķēpmetēja no SS "Arkādija" Anete Sietiņa Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās ar katru piegājienu uzlaboja savu rezultātu, taču trešajā mēģinājumā sasniegtie 57,71 metri lika šaubīties par iespējām iekļūt finālā. Pēc A grupas šķēpmetēju startiem Sietiņa ierindojas vien astotajā pozīcijā, bet vēlāk no B grupas tikai četrām izdevās šo rezultātu pārspēt, tāpēc arkādiete tomēr finālam kvalificējās kā noslēdzošā divpadsmitā.

“Šodien mūs pārsteidza itāļu sastrēgumi. Trīs joslas ar mašīnām bija pārbāztas. Uz priekšu mēs kustējāmies pa metram, pa diviem. 20 minūšu vietā braucām stundu. Starts bija agri no rīta, un sagatavošanās laiks bija ieplānots. Aizbraucot uz stadionu, kamēr mani sateipoja un izdarīju visu, kas vajadzīgs pirms starta, atlika astoņas minūtes ko iesildīties. Parasti es 35-40 minūtes sildos, līdz man teipo elkoni. Un tad esmu gatava mest,” par vietējā kolorīta īpatnībām stāsta Anete.

“Šobrīd esmu pamainījusi arī ieskrējiena taktiku. Man ieskrējiens ir nevis no soļiem, bet taisnais ieskrējiens un tad – ar krustsoļiem, pie kā es šobrīd strādāju un cīnos, lai pārējo uzķertu. Šis ir atskaites punkts kaut kam, kam mēs gatavojamies šosezon,” stāsta šķēpmetēja.

“Jā, tas ir Eiropas čempionāts, jā, protams, ir sarūgtinājums, bet tāds ir sports,” Anete pirms otrās grupas sportistu starta saprata, ka izredzes iekļūt finālā ir niecīgas. “Es ļoti gaidīju šīs sacensības, jo Itālija man ļoti iet pie sirds, kopš pirmoreiz biju šeit. Likās, ka emocijas būs pozitīvas, cerība vēl paliek, bet diez vai. Izdarīju visu, ko es šodien varēju.”

“Zils stadions ir mans mīļākās krāsas stadions. Esmu pieradusi, ka man tur veicas. Varbūt ne šodien. Bet celiņš ir labs. Gribētu varbūt drusciņ vairāk skatītāju, bet rīta sesijās tas reti kad notiek,” stāsta Anete, kurai arī šoreiz zilā seguma stadions izrādījās laimīgs.

“Plāns, braucot uz Romu, jebkurā gadījumā bija – iegūt pieredzi. Joprojām. Nostartēt augsta ranga sacensībās plecu pie pleca kopā ar Eiropas labākajām šķēpmetējām, kā arī pārbaudīt ieskrējienu sacensību režīmā,” stāsta fināliste.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

     [+] [-]

, 2024-06-11 07:36, pirms 2 nedēļām
Vienmēr ir kāds lēts attaisnojums, kad nav rezultāta

     [+] [-]

, 2024-06-11 09:58, pirms 2 nedēļām
Šovakar Anete stadionā ieradīsies laicīgi, kārtīgi iesildīsies, noteipos elkoni. Itālijas zilā stadionā sektorā, veicot taisno ieskrējienu pirms piektā metiena, Anete sajutīs pārpildīto tribīņu enerģiju un trāpīs šķēpā, izcīnot zelta medaļu!

Vakardienas rīta pārdzīvojumi un krustsolis paliks pagātnē.