Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Urtāns, Ārents un Latiševa-Čudare pirms EČ izpelnās ievērību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Urtāns, Ārents un Latiševa-Čudare pirms EČ izpelnās ievērību
Mareks Ārents
Foto: Romualds Vambuts

Neilgi pirms Eiropas čempionāta (12.-17.augusts) ievērības cienīgus panākumus guvuši trīs Latvijas izlases vieglatlēti - šonedēļ lodes grūdējs Māris Urtāns un kārtslēcējs Mareks Ārents uzrādīja savus sezonas labākos rezultātus, bet sprintere Gunta Latiševa-Čudare sasniedza personisko rekordu 100 metros.

Igaunijas metropolē Tallinā mūsu labākais lodes grūdējs, 2010. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Māris Urtāns (33) sasniedza 19.79 metru atzīmi un par trijiem centimetriem uzlaboja savu sezonas sasniegumu. Pasaules sezonas rangā šis rezultāts dod 64. vietu, pirmajā desmitniekā ir tikai viens eiropietis.

Polijas piejūras pilsētā Ščecinā latviešu labākais kārtslēcējs Mareks Ārents (28) pēc dzimšanas dienas nosvinēšanas pārvarēja 5.60 metru augstumu un par diviem centimetriem uzlaboja savu sezonas rezultātu. Pasaules sezonas rangā šis rezultāts dod 36. vietu, pirmajā desmitniekā ir seši eiropieši.

Latvijas galvaspilsētā Rīgā valsts vadošā sprintere Gunta Latiševa-Čudare (19), spītējot lietum, sasniedza personisko rekordu 100 metru distancē (11.94 sekundes). Eiropas čempionātā latgaliete gan startēs 400 metros, kur viņa vairāk cīnīsies ar sevi, cenšoties uzlabot iepriekš iespēto.

Eiropas čempionātā mūsu galvenās cerības ir šķēpmetēja Madara Palameika (6. vieta pasaules sezonas rangā) un septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa (10. vieta pasaules sezonas rangā). Sacensību organizatori kā vienu no favorītiem min arī šķēpmetēju Zigismundu Sirmo (5. vieta pasaules sezonas rangā), taču viņš ir pieteikts kā rezervists, un Cīrihē droši vien nemaz nestartēs.

Latvijas vieglatlētikas izlase Eiropas čempionātā 2014

disciplīnasievietesvīrieši
100 m-Ronalds Arājs
200 m-Jānis Mezītis
400 mGunta Latiševa-Čudare-
400 m/bLīga VelvereJānis Baltušs
800 m-Dmitrijs Jurkēvičs
1500 mAgata StrausaDmitrijs Jurkēvičs
3000 m/šķ.Poļina Jeļizarova-
10 000 mJeļena Prokopčuka-
20 km soļošana-Arnis Rumbenieks
maratons-Valērijs Žolnerovičs
kārtslēkšana-Mareks Ārents
kārtslēkšana-Pauls Pujāts
septiņcīņaLaura Ikauniece-Admidiņa-
lodes grūšana-Māris Urtāns
tāllēkšanaAiga GrabusteElvijs Misāns
tāllēkšanaLauma Grīva-
tāllēkšanaMāra Grīva-
šķēpmešanaMadara PalameikaAinārs Kovals
šķēpmešanaSinta Ozoliņa-KovalaAnsis Brūns
šķēpmešanaLīna MūzeRolands Štrobinders
šķēpmešana-Zigismunds Sirmais (rezervists)

Izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv
www.iaaf.org

     [+] [-]

, 2014-08-09 16:16, pirms 10 gadiem
Latiševa - Čudare ir viena no pēdējā laika talantīgākajām Latvijas jaunajām sportistēm. Un to es domāju ņemot kopā visus sporta veidus. Prieks, ka arī vieglatlētikā mums nākotnē ir potenciāls.

     [+] [-]

, 2014-08-09 17:03, pirms 10 gadiem
Uz Eiropas čempionātu aktuālāks tomēr ir Eiropas rangs, nevis Pasaules. Māris ir 31. vietā, Mareks dalītajā 26. vietā, bet Guntas rezultāts pagaidām neļauj ielauzties labāko 100-kā Eiropas rangā pēc Eiropas vieglatlētikas asociācijas mājaslapā redzamās informācijas. Bet kā zināms, sezonas rangs ne vienmēr atspoguļo objektīvos spēku samērus konkrēti sacensībās. To pierādīja nesenais Pasaules junioru čempionāts.