Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Majevskis uzvar dzimtenē, sezonas līderis Hofa – tikai ceturtais

Jānis Pārums

Majevskis uzvar dzimtenē, sezonas līderis Hofa – tikai ceturtais
Tomašs Majevskis
Foto: pedroscup.pl

Trešdien Bidgoščā (Polija) notiks tradicionālās "Pedro's Cup" sacensības vieglatlētikā telpās, kurā par uzvarām sacentās kārtslēcēji un kārtslēcējas, kā arī lodes grūdēji. Savukārt Slovākijā spēkiem mērojās augstlēcēji.

Majevskim, Mihaļskim un Isinbajevai uzvaras Bidgoščā

Vīriešu lodes grūšanā ar 21.05 metrus tālu grūdienu uzvaru izcīnīja polis Tomašs Majevskis, kuram tas bija sezonas labākais rezultāts. Majevskis vadībā izvirzījās jau pēc pirmā mēģinājumā (20.54), vēlāk uz brīdi līderpozīcijas atdeva portugālim Marko Fortesam (20.74), bet trešajā mēģinājumā sasniedza 21.05 metrus, ko uzlabot neviens nespēja. Otro vietu izcīnīja amerikānis Kristians Kantvels (20.96), trešo Fortess (20.77), bet tikai ceturto – sezonas līderis (21.87) Rīze Hofa (ASV) – 20.64.

Arī vīriešu kārtslēkšanā pie panākuma tika polis. Lukašs Mihaļskis ar trešo mēģinājumu pārvarēja 5.72 metru augstumā novietoto latiņu, tādejādi atkārtojot savu personisko rekordu. Otrā vieta čeham Janam Kudličkam (5.60), trešā – britam Stīvenam Lūisam (5.60).

Dāmu kārtslēkšanā galvenā cīņa bija starp pasaules rekordisti Jeļenu Isinbajevu un bijušo sezonas līderi (4.87) Holliju Blīsdeilu. 20 gadus vecā Blīsdeila sāka ar 4.52 metru augstumā novietoto latiņu, ko pārvarēja ar pirmo mēģinājumu, bet tam sekoja 4.68 metri, kas talantīgajai britu sportistei padevās vien trešajā mēģinājumā. Isinbajeva, kam šis bija sākuma augstums, pārlēca to ar otro piegājienu. Abām neizdevās pārlekt 4.80 metrus, tādejādi par uzvarētāju kļuva Isinbajeva. Trešo vietu izcīnīja poliete Anna Rogovska (4.60). Jaunā sezonas līdere, amerikāniete Dženifera Sūra, kura februāra sākumā pārlēca 4.88 metrus, sacensībās nepiedalījās.

Uhovs un Čičerova uzvar Banska Bistricā

Augstlēkšanas sacensībās Banska Bistricā (Slovākija) uzvaras izcīnīja Krievijas sportisti Ivans Uhovs un Anna Čičerova. Uhovs ar trešo mēģinājumu pārvarēja 2.33 metrus, apsteidzot amerikāni Džesi Viljamsu un slovāku Mihalu Kabelku, kuriem pa spēkam bija 2.31 metrs. Savukārt dāmām pie panākuma tika sezonas līdere Čičerova, kura 4.februārī Arnstadā pārlēca 2.06 metrus. Šoreiz tieši divi metri, ar ko bija pilnīgi pietiekami uzvarai. Otro vietu izcīnīja beļģiete Tia Elebo (1.96), trešo – amerikāniete Čaunte Lava (1.93).

"Pedro's Cup" rezultāti: Mityng PEDRO'S CUP - BYDGOSZCZ, 8...
"Europa SC" augstlēkšanas sacensību rezultāti: Europa SC High Jump