Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Gebremariams: "Haile ir karalis!"

Jānis Pārums

Gebremariams: "Haile ir karalis!"
Gebre Gebrmariams
Foto: AP/Scanpix

Etiopiešu skrējējs Gebre Gebremariams, kurš svētdien debijas reizē triumfēja Ņujorkas maratonā pēc sacensībām atzina, ka uz tik lielu panākumu nebija cerējis, kā arī komentēja sava tautieša Hailes Gebraselasi aiziešanu no sporta.

"Pirms sacensībām prātoju, ka labprāt sasniegtu finišu. Šis bija mans pirmais maratons, tāpēc par konkrētu rezultātu es nedomāju. Ņujorka ir un paliek Ņujorka – īpašs notikums man būtu arī vienkārši finišs. Pat savai sievai teicu, ka varu noskriet maratonu, taču nevaru tajā uzvarēt," pēc finiša sacīja Gebremariams. "Taču distances laikā es ieklausījos savā organismā un [tuvojoties finišam] sapratu, ka varu uzvarēt."

Arī Gebremariama sieva, Etiopijas gargabalniece Verkaneša Kidane (2003. gada pasaules vicečempione 10 000 metru skrējienā) bija plānojusi Ņujorkā debitēt maratona distancē, taču savainojuma dēļ dalību atsauca. "Varbūt viņa nākamgad piedalīsies un arī uzvarēs," piebilda Ņujorkas maratona uzvarētājs.

Atzinīgus vārdus Gebremariams veltīja arī savam izcilajam tautietim Hailem Gebraselasi, kurš pēc Ņujorkas maratona paziņoja, ka beidz karjeru: "Haile ir lielisks cilvēks, viņš ir karalis. Es no viņa esmu mācījies ļoti daudz lietu. Domāju, ka viņam jāmaina savs viedoklis un jāturpina startēt."

Saistītie raksti:
Ņujorkas maratonā uzvar Gebrmariams un Kiplagata
Leģendārais Gebraselasi paziņo par karjeras beigām

Izmantotie resursi:
AP
AFP