Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Čikāgas maratonā triumfē etiopieši, trīskārtējā čempione Šobukova tikai ceturtā

Jānis Pārums

Čikāgas maratonā triumfē etiopieši, trīskārtējā čempione Šobukova tikai ceturtā
Tsegaje Kebede
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien par Čikāgas maratona uzvarētājiem kļuva Etiopijas skrējēji. Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Tsegaje Kebede, savukārt dāmām pie panākuma tika viņa tautiete Atsede Baisa.

Vīriešiem viss pjedestāls Etiopijai

Pirms gada visu goda pjedestālu aizņēma Kenijas skrējēji – uzvarēja Mozess Mosops, otro vietu izcīnīja Veslijs Korirs, bet trijnieku noslēdza Bernards Kipjego. Šogad etiopieši, kam pērn desmitniekā bija tikai viens skrējējs (Bekana Daba) sniedza pārliecinošu atbildi.

Šoreiz gan kenijieši iztika bez pērnā gada uzvarētāja Mosopa, taču ierindā bija Korirs un Kipjego, kuri nopietnu konkurenci Etiopijas vadošajam trio sastādīja līdz 35.kilometram, kad Etiopijas skrējēji atrāvās un vietas uz goda pjedestāla nokārtoja savā starpā. Pie 40.kilometru atzīmes par panākumu cīnījās vairs tikai divi skrējēji – Tsegaje Kebede un Fejisa Lilesa. Atlikušajos 2.195 kilometros 2010.gada Londonas maratona čempions Kebede apliecināja savu pārākumu, apsteidzot Lilesu par 14 sekundēm. Kebedem trases rekords – 2:04:38.

Cīņā par trešo vietu Tilahuns Regasa neatstāja cerības kenijietim Semijam Kivaram, kuru apsteidza par 27 sekundēm. Desmitniekā bez etiopiešiem un kenijiešiem iekļuva arī viens amerikānis Dātans Ricenheins, kurš ieņēma devīto vietu.

Baisa sakauj trīskārtējo čempioni

Dāmu konkurencē galvenā intriga bija vai trīskārtējai čempionei Lilijai Šobukovai no Krievijas spēs triumfēt arī ceturto reizi. Jāatgādina, ka pērn Šobukova Čikāgā triumfēja ar jaunu valsts rekordu (2:18:20).

Kā jau bija gaidāms, lielāko daļu distances krieviete turējās kopā ar savām galvenajām konkurentēm – kenijietēm Ritu Jeptū un Lūsiju Kabū, Karolīnu Rotiču un etiopieti Atsedi Baisu. Galvenie notikumi risinājās ap 35.kilometru, kad Kabū, Jeptū , Rotiča un Baisa, bet Šobukova atpalika par desmit sekundēm. Turpinājumā atrāvienu veica Baisa un Jeptū, savā starpā noskaidrojot uzvarētāju. Finišā par sekundi ātrāka bija Baisa, tādejādi pirmoreiz uzvarot Čikāgā. Pirms diviem gadiem viņa šajās sacensībās bija otrā aiz Šobukovas.

Trešo vietu izcīnīja Kabū, bet pie ceturtās vietas tika trīskārtējā čempione Šobukova. Viņa pēdējos divos kilometros apsteidza Rotiču, kurai atlikušajā distances daļā noplīsa– vēl pie 40.kilometru atzīmes kenijietei bija 15 sekunžu pārsvars, bet finišā viņa 23 sekundes aiz Šobukovas.

Čikāgas maratons 2012. Vīrieši

VietaSportistsValstsLaiks
1.Tsegaje KebedeEtiopija2:04:38
2.Fejisa LilesaEtiopija2:04:52
3.Tilahuns RegasaEtiopija2:05:27
4.Semijs KivaraKenija2:05:54
5.Veslijs KorirsKenija2:06:13
6.Bernards KipjegoKenija2:06:40

Čikāgas maratons 2012. Sievietes

VietaSportisteValstsLaiks
1.Atsede BaisaEtiopija2:22:03
2.Rita JeptūKenija2:22:04
3.Lūsija KabūKenija2:22:41
4.Lilija ŠabukovaKrievija2:22:59
5.Karolīne RotičaKenija2:23:22
6.Marija KonovalovaKrievija2:25:38

Izmantotie resursi:
Bank of America Chicago Marathon