Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Radēviča: "Splitā varēju pacīnīties arī par uzvaru"

Jānis Pārums

Radēviča: "Splitā varēju pacīnīties arī par uzvaru"
Ineta Radēviča
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Eiropas čempione un Latvijas rekordiste tāllēkšanā (6.92) Ineta Radēviča ar startu Kontinentālajā kausā Spiltā (Horvātija) pagājušās nedēļas beigās noslēdza šo sezonu. Portālam Sportacentrs.com viņa sniedza īsu komentāru par savu sezonas noslēgumu un turpmākajām iecerēm.

"Šogad visu pakārtoju Eiropas čempionātam, lai tur būtu gatava uz 100 procentiem. Sezonu sāku jau 28. aprīlī, bet kopš 2006. gada vasarā praktiski vispār nebiju startējusi. Šogad uz rudeni arī vairs nebija tās, kas pirms tam [līdz Eiropas čempionātam un tajā]. Tikai, kad sacensību informators pateica, ka lec Eiropas čempione un viss stadions sāka aplaudēt, parādījās kaut kādas emocijas. Bet vispār pēdējie starti bija apmēram, kā rakstīt ar pildspalvu, kura vairs neraksta. Ķermenis vairs nebija tik paklausīgs," Radēviča atzina, ka sezonas beigu daļā jau bija uzkrājies fiziskais un emocionālais nogurums, tāpēc rezultāti kritās.

"Jebkurā gadījumā bija patīkami pēc tik ilga laika startēt visaugstākajā līmenī," uzsvēra tāllēcēja. "Kontinentālajā kausā Splitā atmosfēra bija laba, laiks labs, līdzi bija arī treneris (Radēviča izteica arī pateicību vieglatlētikas savienībai, kas trenerim apmaksāja ceļu uz Splitu – aut.), bet tās bija vienīgās sacensības, kur patiešām nebiju apmierināta ar rezultātu. 6.5 metri ir rezultāts, kas man jālec jebkurā diennakts laikā un vietā. Domāju, ka varēju aizlēkt 6.65-6.70, nekas netraucēja pacīnīties par uzvaru (Radēviča ar 6.55 metru tālu lēcienu izcīnīja ceturto vietu - aut.)."

Radēviča arī atklāja, ka startēs ziemas sezonā, taču, trīssoļlēkšanā. "Runāju ar treneri, viņš nekad neiesaka izlaist ziemas sezonu. Viss nāk ar laiku, jākrāj pieredze pirms olimpiādes," piebilda sportiste, atklājot, ka tāllēkšanā ziemā startēs, iespējams, tikai vienās sacensībās.

Oktobra vidū Radēviča, līdzīgi kā pirms šīs sezonas, uz diviem mēnešiem dosies trenēties uz ASV, kur strādās pie vispārējās fiziskās sagatavotības un dažādu nianšu pieslīpēšanas. Decembrī sportiste atgriezīsies Maskavā, bet janvārī uzsāks ziemas sezonas startus.

     [+] [-]

, 2010-09-07 14:06, pirms 14 gadiem
Jā,Splita smuka pilsēta!!!

     [+] [-]

, 2010-09-07 16:25, pirms 14 gadiem
Ineta tu man simpatizē...