Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

PČ medaļniekam Katiram pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu

Agris Suveizda

PČ medaļniekam Katiram pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu
Moameds Katirs. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

LETA--DPA. Divkārtējais pasaules čempionātu medaļnieks, Spānijas vidējo un garo distanču skrējējs Moameds Katirs uz laiku diskvalificēts par antidopinga noteikumu pārkāpumu, trešdien paziņoja Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU).

AIU norādīja, ka sportists ir informēts, sīkāku informāciju pagaidām nesniedzot. Atlētiem ir jāziņo par savu atrašanās vietu, lai būtu iespējams veikt iepriekš neplānotas dopinga pārbaudes. Informācijas nesniegšana trīs reizes var novest pie pagaidu diskvalifikācijas un iespējama aizlieguma piedalīties sacensībās līdz diviem gadiem.

Katirs iestājās par savu nevainību paziņojumā, ko citēja Spānijas sporta medijs AS. "Dažos neveiksmīgajos mēģinājumos noteikt manu atrašanās vietu, par kuriem ziņoja AIU, es biju vietā, datumā un laikā, ko norādīju," sacīja Katirs. "Iepriekšējos mēnešos un gados esmu veicis daudz iepriekš neplānotu dopinga pārbaužu - gan urīna, gan asins. No manas puses nav bijušas ne mazākās problēmas," norādīja skrējējs.

25 gadus vecais sportists 2022.gadā pasaules un Eiropas čempionātos 5000 metru distancē izcīnīja sudraba medaļas, bet pērn pasaules čempionātā 1500 metru skrējienā ieguva bronzas godalgu.

Izmantotie resursi:
LETA