Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva atgriežas ar sezonas labāko rezultātu – 4.81 m

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Isinbajeva atgriežas ar sezonas labāko rezultātu – 4.81 m
Jeļena Isinbajeva
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules rekordiste kārtslēkšanā, krieviete Jeļena Isinbajeva, atgriezusies sacensību apritē un paveikusi to lieliski – Maskavā notikušajās sacensībās telpās viņa pārvarēja 4.81 metra augstumā novietoto latiņu, uzstādot sezonas labāko rezultātu pasaulē.

Isinbajeva, kura nebija startējusi 11 mēnešus, sāka ar 4.61 metru augstumu, ko veica ar pirmo mēģinājumu. Konkurentes apstājās tieši pie šī augstuma. Arī 4.81 tika pārvarēts arī pirmo piegājienu, taču 4.91 m augstumā novietotā latiņa nebija pārlecama nevienā no trim mēģinājumiem. Otrā vieta ar 4.56 m bija Svetlanai Feofanovai, bet trešā uzreiz divām sportistēm – Aleksandrai Kirjašovai un čehietei Jirinai Ptačņikovai, abas veica 4.56 metrus, taču ar vairāk mēģinājumiem nekā Feofanova.

„Biju prom gandrīz gadu. Jāatzīst, ka man pietrūka sacensības, atmosfēra tajās, adrenalīns, nervi, pilnīgi viss. Esmu ļoti laimīga, esot atpakaļ. Šodien paveicu visu, ko es un mans treneris Vitālijs Petrovs vēlējās redzēt,” sajūsmā pēc sacensībām bija Isinbajeva.

Pasaules rekordistei (5.06 m ārā un 5.00 m telpās) nākamās sacensības būs sestdien Doņeckā, pēc kā 22. datumā sekos mači Stokholmā. Šī gada Eiropas čempionāts, kas no 4.-6. martam notiks Parīzē, arī ir viņas sacensību plānā.

Izmantotie resursi:
European Athletics