Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Merits un Rolinsa – gada labākie vieglatlēti ASV

Jānis Pārums

Merits un Rolinsa – gada labākie vieglatlēti ASV
Lašons Merits
Foto: AFP/Scanpix

Par ASV 2013.gada labākajiem vieglatlētiem atzīti 400 metru skrējējs Lašons Merits un 100 metru barjerskrējēja Braianna Rolinsa. Gada labākais vieglatlēts nosaukts arī Nigērijā.

ASV gada labākajiem vieglatlētiem tiek piešķirtas leģendāro vieglatlētu Džeses Ovensa un Džekijas Džoneres Kersijas vārdā nosauktās balvas. Šogad pie tām tika pasaules čempioni Lašons Merits un Braianna Rolinsa, kas uzvarēja, attiecīgi, 400 metru skrējienā un 100 metru barjerskrējienā. Turklāt 21 gadu vecā Rolinsa šogad sensacionāli laboja ASV rekordu un sasniedza trešo visu laiku labāko rezultātu (12.26). Meritam un Rolinsai balvas tiks pasniegtas sestdien.

Gada labākos vieglatlētus ASV balsojot izvēlas plašsaziņas līdzekļi pārstāvi, kas raksta par vieglatlētiku, ka arī līdzjutēji. Šogad balsošanā piedalījās vairāk nekā 4000 līdzjutēju. Starp nominantiem bija arī Eštons Ītons, Džastins Getlins, Deivids Olivers, Niks Simondss, Maikls Tinslijs, Raiens Vaitings, Bridžeta Bareta, Mērija Keina, Mišela Kārtere, Britnija Rīze, Dženija Simpsone un Dženifera Sūra.

Savukārt Nigērijas Olimpiskā komiteja par gada labāko vieglatlēti valstī atzinusi Blesingu Okagbari, kura šogad pasaules čempionātā tika pat pie divām godalgām – sudrabu tāllēkšanā un bronzu 200 metru skrējienā.

Izmantotie resursi:
USA Track & Field - Home
allAfrica.com: Home