Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

86 gadus veca Ņujorkas maratona dalībniece mirusi no skrējienā gūta savainojuma

Jānis Pārums

86 gadus veca Ņujorkas maratona dalībniece mirusi no skrējienā gūta savainojuma
Džoisa Džonsone

Pati vecākā svētdien notikušā Ņujorkas maratona dalībniece – 86 gadus vecā Džoija Džonsone – pēc maratona laikā gūtā savainojuma mirusi nākamajā dienā pēc sacensībām.

Sanhosē iedzīvotāja, kura lielāko daļu savas dzīves strādāja par sporta skolotāju, maratonā piedalījās jau 25.reizi. Aptuveni 32.sacensību kilometrā Džonsone aizķērās un nokrita, pret asfaltu sasitot galvu. Ārsti vēlējušies sportisti nogādāt slimnīcā, taču viņa kategoriski atteikusies, paziņot, ka grib pabeigt maratonu. To arī viņa veiksmīgi paveikusi, finišējot pēc septiņām stundām, 57 minūtēm un 41 sekundes (7:57:41).

Nākamajā dienā kundzīti kopā ar viņas 83 gadus veco māsu aicinājuši piedalīties rīta izklaidējošajā šovā. Pēc raidījuma viņai kļuvis slikti, viņa atgriezās viesnīcā, iemiga un nomira miegā. Ārsti paziņojuši, ka nāves iemesls bijis skrējiena laikā gūtā galvas trauma.

Jāatgādina, ka Ņujorkas maratons notika svētdien. Tajā piedalījās aptuveni 48 000 dalībnieku.

Izmantotie resursi:
nydailynews.com