Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jānis Višķers: "Latvieši ir skrējēju tauta, mūs neapturēs nekas"

Kārlis Evertovskis
Kārlis Evertovskis

Sestdien Jūrmalā norisinājās Latvijas čempionāts 10 kilometru šosejas skrējienā, kur uzvaras guva Mareks Florošeks un Inna Poluškina. Par rezultātiem jau iepriekš ziņojām, tagad piedāvājam dalībnieku atsauksmes par aizvadītajām sacensībām.

Sestdien, laika apstākļi Jūrmalas sacensību dalībniekus nelutināja. Jau no plkst. 9.30, kad startēja visjaunākie sacensību dalībnieki, spēcīgi lija, situācija neuzlabojās arī sākoties skrējienam 5,6km distancē, arī viss 10km skrējiens noritēja lietū, tikai sākoties apbalvošanas ceremonijai laika apstākļi uzlabojās. Neraugoties uz to, uzrādīto rezultātu līmenis bija pietiekami augsts.

Par veiksmīgu sacensību norisi, jāpateicas Jūrmalas domei, Jūrmalas sporta nodaļas vadītājai Indrai Brinkmanei, Jūrmalas pašvaldības policijai ar Māri Romanovski priekšgalā, Valsts Ceļu policijas vadībai un Kasparam Spalvēnam, Jūrmalas CP priekšniekam Helmutam Staško un viņa komandai.

Sacensību dalībnieku komentāri par Jūrmalas domes, Latvijas Vieglatlētikas savienības un sporta kluba “METROONS” kopīgi organizētajām sacensībām:

Mareks Florošeks (10km skrējiena uzvarētājs): "Sacensības diezgan labas, patika ļoti, trase diezgan ātra. Varbūt dalībnieku pulks nebija tik liels, bet visi Latvijas labākie garo distanču skrējēji bija ierindā.Vēl tik trūka drusku saulītes un būtu pavisam labi."

Jānis Višķers (10km skrējiena 2. vieta): "Šosezon ir pierādījies, ka Latvieši ir skrējēju tauta, mūs neapturēs nekas, ne Kuldīgas pusmaratona tveice, ne Jūrmalas, maigi sakot, lietainais skrējiens. Šīs sacensības bija ļoti labi organizētas - sākot ar trases izvēli, un beidzot ar labāko skrējēju apbalvošanu! Distanci bija patīkami skriet, es to skrēju ar baudu. Tā bija ļoti ātra un droša trase priekš sportista, kurš vēlas izskriet augstas klases rezultātu! Zinu cilvēkus kam nepatīk ka distance ir vairākos apļos, kas ir vairums Latvijas skrējienos, kas trasi padara psiholoģiski grūtāk veicamu. Bet runājot par šo skrējienu, tas tā noteikti nebija! Personīgi man tā bija pirmā reize savā karierā, kad skrienu ar lielāko prieku visu distanci vairākos apļos: Pirmkārt bija publika, kas atbalstīja un uzmundrināja skrējējus. Otrkārt varēja kārtīgi apskatīt burvīgās Jūrmalas ielas, ja kāds tās vēl nebija apskatījis. Treškārt trases izkārtojums bija precīzi izplānots, lai distance psiholoģiski liktos vieglāk un ātrāk veicama. Paldies organizētājiem par sagādātajām pozitīvajām emocijām!"

Jeļena (10km - 2. vieta) un Māris Ābeles (10km - 7.vieta): "Visumā sacensības tika labi noorganizētas, problēmu trasē nebija, ja nu vienīgi laiks, kas nelutināja, bet te vietā ir teiciens: no raining no training(competitions)"

Dace Lina (10km - 3. vieta): "Paldies par kvalitatīvi organizēto skrējienu Jūrmalā!"

Anete Midrijāne (10km - 4. vieta): "Sākšu ar to, kas patika un bija OK. Vieta startam izvēlēta ļoti laba, domāju, ka turpmākajos gados tas būs pluss, ka tāds Jūrmalas nepazinējs, kā es, var ērti un par demokrātisku cenu nokļūt līdz pašam startam. Ļoti patīkami, ka bija iespēja sausumā pārģērbties un aiziet uz tualeti, tādā dienā kā vakar, tas ir ļoti nozīmīgi. Patika, ka aplis gāja pa Jomas ielu (un malas bija norobežotas), un ka nebija nekādu kalnu. Mīnuss varbūt daudzie 90 grādu pagriezieni un daudzie apļi, bet tas jau atkarīgs no pašvaldības, cik lielu teritoriju ļauj aizņemt. Šoreiz nevar vērtēt skatītāju trūkumu distancē, jo tādā laikā neviens normāls cilvēks savu degunu laukā nebāž. Domāju, ja spīdētu saulīte, atbalstītāju būtu vairāk. Priekš pirmā gada sacensības bija noorganizētas labi, man teiksim patika labāk, kā Jūrmalas pusmaratons. Paldies!"

Dmitrijs Serjogins (10km - 5. vieta): "Gribu pateikt paldies organizatoriem par tādu ideju, kā skrējiens Jūrmalā, Jomas ielā. Ceru,ka šis skrējiens notiks arī nākamgad un tas kļūs par labu tradīciju."

Indra Lielkāja: "Paldies par skrējiena organizāciju. Man patika gan organizācija, gan trase. Viss bija OK, vienīgi vajadzēja skriet ātrāk, jo ļoti nosalu. Bet tā jau mana problēma. Lai jums izdodas vēl daudzi šādi pasākumi un dalībniekus gribētos vairāk!"

Armands Šļars: "Paldies par pasākumu! Esmu ļoti apmierināts! Par cik neesmu vieglatlēts uz skrienu individuāli - aptuveni mēnesi, esmu ļoti pozitīvās emocijās par visu pasākumu. Pirmo reizi skrēju ar čipu – ļoti patika! Patika kontrolpunkti un tagad varu paanalizēt savu ātrumu visas distances garumā jo skrienu bez pulsometra un citādāk to izdarīt nevaru. Lietus pat ļoti netraucēja un trase bija ļoti laba! Patika, ka komentētājs komentēja notiekošo un nebija klusums skrienot garām finiša zonai! Noteikti piedalīšos arī nākamreiz Jūsu organizētajās sacensībās!"

Alvis Freidenfelds: "Neskatoties uz laika apstākļiem, šīs sacensības bija ļoti labi noorganizētas. Pēc maniem uzskatiem vislabāk bija izveidota skriešanas trase, jo 5km vajadzēja veikt divus 2,5 km apļus, nevis vienu 5km apli, tāpat arī 10km skrējējiem četri apļi. Esmu arī apmierināts par to, ka balvās bija dāvanu kartes no veikala ''Sportland'' un Balvas no ''Veselības pasaules'' , protams arī ''Rimi'' kārumu maisiņš katram dalībniekam, vienīgi pietrūka katras grupas pirmajam trijniekam medaļas! Bet kopumā esmu patiešām apmierināts par šīm sacensībām."

Informāciju sagatavoja:
Juris Beļinskis, metroons.org |

     [+] [-]

, 2010-09-06 20:31, pirms 14 gadiem
Bet man tomēr ļoti patīk viens teiciens, ko atradu starp profesionāliem atlētiem: Skriešana stadionā ir balets bet skriešana pa ielu - disko. Pieturēšos pie tā, jo šķiet man piemērots.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-07 12:21, pirms 14 gadiem
eu vishkjer kuri ir tie augstas klases rezultaati???skrienot pa 30min pat pie sievieteem tu neesi nekas!!!augstas klases rezuultaati pf d...t gribaas

     [+] [-]

, 2010-09-07 20:01, pirms 14 gadiem
zdarova lisij rakstīja: eu vishkjer kuri ir tie augstas klases rezultaati???skrienot pa 30min pat pie sievieteem tu neesi nekas!!!augstas klases rezuultaati pf d...t gribaas
noskrien pats pa 40min vispirms, salašņa!
spriedelēs vēl gudri...

  +1 [+] [-]

, 2010-09-07 23:04, pirms 14 gadiem
zdarova lisij rakstīja: eu vishkjer kuri ir tie augstas klases rezultaati???skrienot pa 30min pat pie sievieteem tu neesi nekas!!!augstas klases rezuultaati pf d...t gribaas
nē nu normāls cilvēks tādu komentāru neliktu (fool) Tikai , tas kurš neko nevar pats izdarīt, un neko smagāku par savu pi...pi rokās nav turējis, tik var gudri mūldēt