Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sinčukovs otro reizi karjerā izskrien no 50 sekundēm 400m barjeru distancē

Rolands Eliņš

Sinčukovs otro reizi karjerā izskrien no 50 sekundēm 400m barjeru distancē
Maksims Sinčukovs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas jaunais vieglatlēts Maksims Sinčukovs šodien Somijā notikušajās sacensībās „Motonet GP” ieguva otro vietu 400m barjerotajā distancē, uzrādot rezultātu 49.95, kas šajā distancē viņam ir otrs labākais karjerā. Otro vietu šajās sacensībās kārtlēkšanas disciplīnā izcīnīja Mareks Ārents.

Maksims Sinčukovs startēja astoņu dalībnieku konkurencē. Viņam konkurenci sastādīja pieci mājinieki, Igaunijas sportists un Ramzijs Angela no Nīderlandes. Trasē gan izrādījās, ka krietni ātrāki par pārējiem bija divi sportisti – Sinčukovs un Angela. Angela uzvarēja ar rezultātu 49.76, kamēr Sinčukovs finišēja pēc 49.95 sekundēm.

22 gadus vecajam Sinčukovam tā ir tikai otrā reize karjerā, kad viņš šajā distancē skrējis ātrāk par 50 sekundēm (saskaņā ar LVS mājaslapā pieejamo informāciju). Viņa personīgais rekords ir 49.83, tas tika sasniegts tieši pirms gada. Savukārt labāks laiks par 50.30 viņam fiksēts vēl tikai vienās citās sacensībās – pagājušā gada Eiropas U23 čempionātā Sinčukovs tika pie rezultāta 50.04.

Pasaules vieglatlētikas federācijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka šobrīd Sinčukova rezultāts atbilst sestajam labākajam šosezon pasaulē šajā distancē.

Jāpiezīmē, ka Latvijas rekords šajā distancē ir 49.60, tas kopš 2001. gada pieder Viktoram Lācim.

Otro vietu šajās sacensībās Somijā izcīnīja arī Latvijas kārtslēcējs Mareks Ārents. Viņš ar pirmajiem mēģinājumiem pārvarēja trīs pirmos augstumos, tiekot pāri latiņai 5.46m augstumā, taču 5.51m palika nepārlēkts. Tas deva otro vietu šajās sacensībās, aiz soma Tomi Holtinena. Arī Ārentam šis ir sezonas labākais rezultāts, kas no viņa personīgā rekorda atpaliek par 24 centimetriem.

Izmantotie resursi:
https://live.time4results.com/yu/20...