Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

12 zvaigznes, kas nepiedalīsies pasaules čempionātā vieglatlētikā

Jānis Pārums

12 zvaigznes, kas nepiedalīsies pasaules čempionātā vieglatlētikā
Taisons Gejs
Foto: AFP/Scanpix

Dopings un savainojumi vairāk nekā desmit vieglatlētikas spīdekļiem izlaist augustā Maskavā gaidāmo pasaules čempionātu vieglatlētikā... Kuras zvaigznes nepriecēs Maskavas publiku un miljoniem līdzjutēju pie TV ekrāniem?

Taisons Gejs (100 un 200 metri)
Sezonas divu labāko rezultātu īpašnieks 100 metru distancē, trīskārtējais pasaules čempions pirms dažām nedēļām tiks pieķerts aizliegto vielu lietošanā. Pozitīvas izrādījās maijā ņemtās dopinga analīzes. Gejs atzinis, ka viņš kādam uzticējies, bet viņa uzticēšanās tika pievilta.

Johans Bleiks (100 un 200 metri
Londonas olimpisko spēļu divkārtējais vicečempions un olimpiskais čempions 4x100 metru stafetē, kā arī 2011.gada pasaules čempions nav spējis atgūties pēc savainojuma. Pavasarī Bleiks guva savainojumu, bet vasarā viņam teikta operācija, kas pārvilka svītru dalībai pasaules čempionātā. Bleiks izlaida Jamaikas atlases sacensības, taču automātiski kvalificējās čempionātam kā esošais čempions 100 metros. Diemžēl pasaules čempionātā viņa tomēr nebūs...

Asafa Pauels (100 metri)
Pauels ir viens no plašā Jamaikas dopinga skandāla upuriem. Viņam pozitīvas izrādījās Jamaikas čempionātā ņemtās analīzes. Pats Pauels uzsver, ka apzināti dopingu nav lietojis, taču gatavs saņemt sodu un pēc tā izciešanas atkal atgriezties skrejceļā.

Deivids Rudiša (800 metri)
Kenijietis, kurš Londonas olimpiskajās spēlēs laboja sev piederošo pasaules rekordu, pirmoreiz 800 metru distanci veicot ātrāk par vienu minūti un 41 sekundi (1:40.91), sezonu iesāka apņēmīgi, tomēr maija beigās Dimanta līgas posmā Ņujorkā sajuta sāpes ceļgalā... Savainojuma dēļ Rudiša bija spiests izlaist treniņus pusotru mēnesi, tādejādi atsakoties no ieceres doties uz pasaules čempionātu.

Veronika Kempbela-Brauna (100 un 200 metri_
Vēl viena dopinga lietošanā pieķertā. Aizliegto vielu, kas konstatēta sportistes organismā, Kempbela-Brauna, kā pati saka, lietojusi tikai ārstnieciskiem nolūkiem un viņai esot pierādījumi tam, ka viņa nav vainīga. Iespējams, Jamaikas Vieglatlētikas federācijas disciplinārā komisija ņems vērā sportistes argumentus un Veronika saņems vien sešu mēnešu diskvalifikāciju.

Barbora Špotakova (šķēpmešana)
Pēc triumfa Londonas olimpiskajās spēlēs pasaules rekordiste paziņoja, ka izlaidīs 2013.gada sezonu, jo gatavojas kļūt par māti. Un patiesi – maijā čehietei piedzima dēls. Treniņus viņa gatavojas atsākt oktobrī, lai 2014.gadā varētu sekmīgi nostartēt Eiropas čempionātā.

Andrejs Siļnovs (augstlēkšana)
Pekinas olimpiskajam čempionam pasaules čempionāts ies secen traumas dēļ. Iepriekšējā gada beigās krievam tika veikta kājas operācijas, pēc kuras viņš nolēma izlaist šo sezonu. Jūlija sākumā viņš atzina, ka joprojām jūt sāpes kājā.

Filips Aidovu (trīssoļlēkšana)
2008.gada olimpiskais vicečempions paziņojis, ka vēlas atpūsties no sporta. Tās bija sekas neveiksmei Londonas olimpiādē, kur sportists nespēja iekļūt finālā. Nav izslēgts, ka tuvākajā nākotnē 34 gadus vecais brits varētu paziņot par karjeras beigām.

Viviana Čeriota (5000 un 10000 metri)
Esošā pasaules čempione 5000 un 10000 metru distancēs maijā atklāja, kādu laiku vairs nestartēs, bet iemeslus šādam lēmumam tā arī nenosauca. Dažos plašsaziņas līdzekļos parādījušās ziņas, ka viņa ir stāvoklī, tāpēc arī nolēmusi paņemt pauzi.

Mičels Vats (tāllēkšana)
Londonas olimpisko spēļu un pasaules vicečempionam Maskavā liegs startēt savainojumi – vispirms austrālietis savainoja potīti, pēc tam radās problēmas arī ar Ahileja cīpslu... Šo savainojumu dēļ Vats maz trenējies un izlaidis praktiski visus iespējamos startus. Secen ies arī pasaules čempionāts.

Blanka Vlasiča (augstlēkšana)
Divkārtējo pasaules čempioni un olimpisko vicečempioni turpina vajāt kājas savainojums. Tā dēļ viņa pērn izlaida Londonas olimpiādi, bet šogad beidzot pilnvērtīgi atgriezās sacensībās. Tomēr pēc viena no startiem jūlijā kāja atkal sāka sāpēt, tādejādi arī pieņemts lēmums Maskavā nestartēt.

Džesika Enisa (septiņcīņa)
Londonas olimpisko spēļu čempione, līdzīgi kā jau pieminētais tāllēcējs Vats, lielu daļu sezonas izlaida potītes un Ahileja cīpslas savainojuma dēļ, un neilgi pirms pasaules čempionāta bija spiesta atzīst, ka sāpes kāja joprojām jūt, tāpēc tuvāko laiku veltīs savainojuma pilnīgai sadziedēšanai.

Izmantotie resursi:
IAAF World Championships
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-05 20:42, pirms 11 gadiem
Un Sinta?

     [+] [-]

, 2013-08-05 21:01, pirms 11 gadiem
^
"12 ZVAIGZNES, kas nepiedalīses.."

  +5 [+] [-]

, 2013-08-05 21:18, pirms 11 gadiem
Varu piedāvāt vēl vienu versiju par 25 zvaigznēm, kas nepiedalīsies, papildus minētajiem vērts izcelt Sanju Ričardsu, Daironu Roblesu un Liu Sjanu :
Watch Athletics - THE BEST TRACK AND FIELD...

     [+] [-]

, 2013-08-05 22:51, pirms 11 gadiem
elements rakstīja: Varu piedāvāt vēl vienu versiju par 25 zvaigznēm, kas nepiedalīsies, papildus minētajiem vērts izcelt Sanju Ričardsu, Daironu Roblesu un Liu Sjanu :
http://www.watchathletics.com/article/5971/25-star-athletes-you-will-not-see-in-world-champs/
Roblesu un Ričardsu noteikti vērts pieminēt
Kas tad Semenjai noticis diez, vīriešu hormoni beigušies?!

     [+] [-]

, 2013-08-06 15:52, pirms 11 gadiem
Vynilz rakstīja: Roblesu un Ričardsu noteikti vērts pieminēt
Kas tad Semenjai noticis diez, vīriešu hormoni beigušies?!
Drīzāk otrādāk - varbūt sieviešu beigušies