Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Londonas maratonā triumfē Kitata, Kipčoge tikai astotais

Rolands Eliņš

Londonas maratonā triumfē Kitata, Kipčoge tikai astotais
Šura Kitata pirmais šķērso finiša līniju. Foto: AFP/Scanpix

Šodien norisinājās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltais Londonas maratons, un tajā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Etiopijas sportists Šura Kitata, bet sievietēm otro gadu pēc kārtas ātrākā bija Bridžida Kosgeja.

Iepriekšējos gados maratonā dominējošais Eliuds Kipčoge šodien aizvadīja sev neveiksmīgas sacensības. Īpašos apstākļos noorganizētajā maratona distancē viņš atpalika no vadošajiem skrējējiem un finišēja astotajā vietā. Kipčoge ir pasaules rekorda īpašnieks un Londonas maratonā iepriekš triumfējis četras reizes. Kipčoge pēc finiša britu medijiem norādīja, ka skrējiena otrajā pusē izjutis diskomfortu un laikapstākļi bijuši pārāk vēsi, taču to nevēlas izmantot kā attaisnojumu savam sniegumam.

Šoreiz uzvaru izcīnīja 24 gadus vecais Etiopijas vieglatlēts Šura Kitata, kuram šis ir karjeras lielākais panākums. Viņš pirms diviem gadiem Londonas maratonā ieguva otro vietu, tāpat viņa rēķinā otrā vieta 2018. gada Ņujorkas maratonā, kā arī uzvaras Romas un Franfurtes maratonos pirms trim gadiem.

Kitata šodien finišēja ar rezultātu 2:05:41, finiša sprintā par sekundi apsteidzot tuvāko sekotāju Vinsentu Kipčumbu no Kenijas un par četrām sekundēm savu tautieti Sisaju Lemmu. Labākais no Eiropas sportistiem bija Sondre Mēns no Norvēģijas, kurš ieguva devīto vietu.

Sieviešu sacensībās savukārt iztika bez pārsteiguma par uzvarētāju – savu titulu aizstāvēja Kenijas sportiste Bridžida Kosgeja, kura Londonā triumfēja otro gadu pēc kārtas. Viņa izcēlās ar rezultātu 2:18:58, par vairāk nekā trim minūtēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Sāru Holu no ASV.

Jāatzīmē, ka pandēmijas apstākļos Londonas maratonā piedalījās tikai elites līmeņa sportisti, distanci aizvadot norobežotā trasē. Taču maratona organizētāji bija ieviesuši iespēju maratonā piedalīties attālināti, proti, veicot maratonu individuāli un daloties ar skrējiena datiem maratona oficiālajā aplikācijā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...