Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Čekarelli EČ telpās 60 metru finālā apsteidz olimpisko čempionu Džeikobsu

Čekarelli EČ telpās 60 metru finālā apsteidz olimpisko čempionu Džeikobsu
Samuele Čekarelli un Marsels Džeikobss. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Divu Itālijas sportistu duelī sestdien Stambulā Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās 60 metros par uzvarētāju cīņā ar divkārtējo olimpisko čempionu Lamontu Marcelu Džeikobsu kļuva Samuele Čekarelli.

Finālā Čekarelli finišēja 6,48 sekundēs, par divām sekundes simtdaļām apsteidzot Džeikobsu.

Bronzu ar jaunu valsts rekordu sasniedza zviedru sprinteris Henriks Lāšons.

400 metros vīriešiem kārtējo uzvaru svinēja norvēģu sprinteris Kaštens Vārholms, kurš distanci veica 45,35 sekundēs, atkārtojot 2019.gada panākumu.

Otrais ar rezultātu 45,44 sekundes, kas ir jauns Beļģijas rekords, finišēja Žiljens Vatrēns, trešais - zviedrs Kārls Bengtstrēms.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvis Iļja Petrušenko ieņēma 23.vietu 25 skrējēju konkurencē.

Sievietēm šajā distancē dubultuzvaru svinēja nīderlandietes. Ar rezultātu 49,85 sekundes pirmā bija Femke Bola, bet otrā - Līke Klavera, kura finišēja 0,72 sekundes vēlāk.

Trešo vietu izcīnīja poliete Anna Kelbasiņska (51,25).

Jau ziņots, ka desmito vietu 27 skrējēju vidū izcīnīja latviete Gunta Vaičule.

Kārtslēkšanā ar jaunu Somijas rekordu 4,80 metri uzvarēja Vilma Murto. Viņa apsteidza slovēnieti Tinu Šuteju (4,75 m) un čehieti Amālii Švābīkovu (4,70 m).

Trīssoļlēkšanā ar jaunu valsts rekordu 14,31 metrs uzvarēja turciete Tugba Danišmaza. Sudraba medaļa ar 14,20 metriem tika itālietei Darijai Derkačai un bronzas - portugālietei Patrisijai Mamonai (14,16 m).

1500 metru finālā par pieckārtēju Eiropas čempioni telpās kļuva britu skrējēja Lora Muira, kura finišēja četrās minūtēs un 3,40 sekundēs.

Otrā ar rezultātu četras minūtes un 3,76 sekundes bija rumāniete Klaudija Mihaela Boboča, bet trešā finišēja Marokā dzimusī Polijas skrējēja Sofija Ennaui (4:04,06).

Čempionāts noslēgsies svētdien.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.