Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais skrejceļš Londonā pabeigts

Andrejs Siliņš

Olimpiskais skrejceļš Londonā pabeigts
Londonas olimpisko spēļu stadions ticis pie teicama seguma
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, kur notiks 2012. gada vasaras olimpiskās spēles, pabeigts spēļu galvenā stadiona skrejceļš, kas būs līdzīgs tam, uz kāda tika sadalītas Pekinas olimpiādes medaļas.

"Šis ir milzīgs notikums projekta attīstībai, un stadions nu ir ieguvis dzīvību," ar prieku informēja Londonas spēļu orgkomitejas vadītājs Lords Ko. Segums, kāds ir uz skrejceļa, veidots no sintētiskās gumijas, un zinātnieki vēsta, ka tam vajadzētu palīdzēt sportistiem skriet ātrāk. Pekinas stadionā uz šāda seguma uzstādīti jau pieci pasaules rekordi.

Pirmie sportisti, kuri iemēģināja jauno segumu, bija tāllēcējs Kriss Tomlinsons, 1500 metru skrējēja Hanna Inglenda un paralimpietis diska metējs Dens Grīvzs. Viņiem piepalīdzēja vietējās skolas audzēkņi. Stadions drīzumā tikšot pabeigts pilnībā, un tā izmaksas tiek lēstas 486 miljonu sterliņu mārciņu lielumā.

80 000 līdzjutēju ietilpīgajā stadionā plānotas gan olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan visas vieglatlētikas disciplīnu sacensības.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2011-10-03 21:46, pirms 13 gadiem
Pamazām Londona būs sagatavojusies lielajiem sporta svētkiem. Vairākas no OS arēnām izskatās ļoti iespaidīgi.

     [+] [-]

, 2011-10-03 22:48, pirms 13 gadiem
tikai biljeshu iegadvs sistema pilniga krustvardu mikla un superbingo. skjiet nereli dabut kadu biljeti uz kadu skatamu sporta veidu..