Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Zemīte pasaules junioru čempionātā kvalificējas finālam tāllēkšanā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Zemīte pasaules junioru čempionātā kvalificējas finālam tāllēkšanā
Lāsma Zemīte. Foto: jekabpilssc.lv

LETA. Latvijas sportiste Lāsma Zemīte trešdien Kolumbijas pilsētā Kali kvalificējās pasaules junioru vieglatlētikas čempionāta tāllēkšanas finālam.

Lai kvalificētos finālam, tāllēcējām bija jāsasniedz 6,40 metru atzīme vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā.

Zemīte pirmajā lēcienā lēca 6,08 metru tālumā, otrajā piegājienā palika bez rezultāta, bet trešajā par pieciem centimetriem uzlaboja savu rezultātu (6,13) un ar šādu rezultātu kā 12. iekļuva finālā. Četrus centimetrus tuvāks lēciens atstātu viņu ārpus finālistu pulka.

No atlasē startējušās 31 sportistes neviena neizpildīja kvalifikācijas normu, bet vistālāk - 6,34 metru tālumā - lēca spāniete Evelina Jankeja.

Tikmēr 400 metru barjersprintā Aleks Pelcmanis savā priekšskrējienā finišēja 53,76 sekundēs un bija pēdējais, septītais. Latviešu sportists ieņēma 42.vietu 49 barjersprinteru konkurencē.

Septiņcīņā Gerda Kerija Dreimane sacensības sāka ar desmito vietu 100 metru barjersprintā, kurā finišēja 14,20 sekundēs un tika pie 950 punktiem. Augstlēkšanā viņai padevās 1,75 metrus augsts lēciens, kas deva piekto vietu un 916 punktus. Abās disciplīnās viņa laboja personīgos rekordus.

Pēc divām disciplīnām latviete ar 1866 punktiem ir astotajā pozīcijā, bet pirmo vietu ieņem vāciete Sandrīna Šprengela, kura iekrājusi 1978 punktus.

Latviju pasaules U-20 čempionātā pārstāv Agate Caune 3000 un 5000 metru skrējienos, Lāsma Zemīte augstlēkšanā un tāllēkšanā, Gerda Kerija Dreimane septiņcīņā, Vineta Krūmiņa lodes grūšanā un diska mešanā, Sanija Ozoliņa šķēpa mešanā, Invida Mauriņa 800 metru skrējienā, Alisona Diāna Neidere kārtslēkšanā un Aleks Pelcmanis 400 metru barjersprintā. Sportistiem uz Kali līdzi devušies treneri Ainis Raubišķis, Māris Urtāns un Raivis Maķevics.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz sestdienai.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-08-04 12:13, pirms 2 gadiem
Labi, ka Zemītei izdevās pielikt tos dažus centimetrus trešajā lēcienā un kvalificēties. Lecot tuvāk savam PB (6.45m) varēja pat uzvarēt kvalifikācijā. Finālā ir cerības uz ļoti labu rezultātu, ja izdodas nostartēt PB līmenī.

https://www.worldathletics.org/comp...