Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempione maratonā Balčūnaite pieķerta dopinga lietošanā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas čempione maratonā Balčūnaite pieķerta dopinga lietošanā
Živile Balčūnaite
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas čempione maratonā, lietuviete Živile Balčūnaite, noliegusi, ka būtu apzināti lietojusi dopingu. Sportistei draud divu gadu diskvalifikācija.

Barselonā notikušā Eiropas čempionāta laikā Balčūnaitei ņemtajās urīna analīzēs konstatēts paaugstināts testosterona līmenis, kā arī epitestosterona klātbūtne. Abas vielas sievietes organismā mēdz izstrādāties dabiskā ceļā, taču paaugstināts to līmenis liecina par aizliegto vielu lietošanu.

"Neesmu vainīga! Nekad neesmu lietojusi un arī turpmāk nelietošu dopingu. Vienmēr esmu bijusi par tīru sportu," Balčūnaite citēta Lietuvas Vieglatlētikas federācijas mājas lapā. Sportiste notikušo skaidro ar menstruāciju laikā lietoto pretsāpju līdzekļu radītajām sekām.

Lietuvas Vieglatlētikas federācija Balčūnaitei piespriedusi pagaidu diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku. Ja tiks pierādīta sportistes vaina aizliegto vielu lietošanā, viņai draudēs divu gadu diskvalifikācija. Izmeklēšana šajā lietā noslēgsies 1. decembrī.

Atgādinām, ka Balčūnaite Barselonā zelta medaļu izcīnīja, maratonu veicot divās stundās, 31 minūtē un 14 sekundēm, kas bija par minūti un vienu sekundi labāks laiks nekā otrajā vietā finišējušai krievietei Nailjai Nalumanovai.

Izmantotie resursi:
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-02 14:09, pirms 14 gadiem
krievene tiks pie zelta!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-02 15:55, pirms 14 gadiem
ev kas palika 4 vietā EČ?

     [+] [-]

, 2010-11-02 23:52, pirms 14 gadiem
4.vietā bija ukrainiete Tatjana - draugos ir profils - Татьяна Филонюк (милашка