Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Miļkevičs: "Būs ļoti labi, ja Velvere Eiropas čempionātā telpās sasniegs finālu"

Miļkevičs: "Būs ļoti labi, ja Velvere Eiropas čempionātā telpās sasniegs finālu"
Līga Velvere. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Šonedēļ Polijas pilsētā Toruņā norisināsies Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās, kur Latvijas godu šoreiz aizstāvēs gan tikai divi sportisti – skrējēji Līga Velvere un Iļja Petrušenko. Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka nekādi konkrēti uzdevumi sportistiem nav nosprausti, taču Velveres gadījumā labs sasniegums būtu iekļūšana starp sešām finālistēm.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā ilgs no ceturtdienas līdz svētdienai. Velverei 800 metru skrējienā priekšsacīkstes būs piektdien, bet sestdien un svētdien – attiecīgi pusfināli un fināls. Savukārt šāda mēroga sacensību debitantam Petrušenko 400 metros priekšsacīkstes gaidāmas piektdien, kad arī notiks pusfināli, kamēr fināls – sestdien.

"Velverei Polijā būs pirmais starts šosezon. Katram sportistam vajag ieskrieties, lai sasniegtu augstākos mērķus, bet viss liecina, ka Līgai fiziskā kondīcija ir laba. Jācer uz sezonas labāko rezultātu, iespējams, pat personīgo rekordu. Tomēr 800 metru skrējiens ir taktiskā disciplīna, ne vienmēr viss rit pēc plāna. Tur notiek taktiskā cīņa, un gadīties var viss. Uz svaiguma rēķina Līga varbūt var sasniegt augstus rezultātus," norādīja Miļkevičs, kurš ir Latvijas rekordists tieši 800 metru skrējienā.

"Mēs gribētu cerēt [ka Līga pacīnīsies par medaļām]. Grūti pateikt, kāda viņai šobrīd ir kondīcija, jo treniņi ir treniņi. Jebkurš treniņš ir labs, bet sacensībās viss ir kā no baltas lapas. Pirmkārt, viņai jātiek pusfinālā. Būs ļoti labi, ja Līga iekļūs finālā, kur startēs sešas sportistes. Tas būtu labs sasniegums," uzskata LVS ģenerālsekretārs.

Savukārt no 21 gadu vecā Petrušenko brīnumi netiekot gaidīti, un labs sasniegums jau būtu iekļūšana 400 metru pusfinālā. Gados jaunais sportists gan šosezon jau ir izbaudījis sacensību garšu, piedaloties Lietuvas čempionātā. Viņš Eiropas čempionātam gan nebija izpildījis normatīvu, taču sacensību tehniskā delegātu komisija, izvērtējot pieteikto dalībnieku skaitu, ļāva mūsu sportistam piedalīties sacensībās. Tā savukārt pie iespējas braukt uz Toruņu netika Uģis Jocis 3000 metros.

Latvijas vieglatlētu skaits Eiropas čempionātā telpās gan varēja būt kuplāks, taču rehabilitācija tajā liedz startēt Laurai Ikauniecei, bet citiem dalību liedza sacensību neesamība un līdz ar to ierobežotas iespējas izpildīt normatīvus. "Bija varbūtība, ka kvalificētos vairāki atlēti, piemēram, Jānis Leitis, Mareks Ārents, Elvijs Misāns, Uģis Jocis. Sportistu, kuri bija tuvu normatīviem, mums bija daudz, bet viņiem vienkārši Latvijā nebija iespējas sacensties."

     [+] [-]

, 2021-03-02 18:59, pirms 3 gadiem
Tiek kaut kas darīts no LVS puses, lai mums vispār kas notiktu? Kā kaimiņi panāk, ka pie viņiem pat valsts čempionāti notiek? Kurš ir tas, kuram jācīnās par vieglatlētiku, par skriešanu, kur kāda informācija par izdarīto??? Varētu sākt kaut ar ārtelpu sacensībām 100..200..300 dalībniekiem...