Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Netrenējušās bijušās pasaules Top slēpotājas no ASV atzīstami noskrējušas maratonu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Netrenējušās bijušās pasaules Top slēpotājas no ASV atzīstami noskrējušas maratonu
No kreisās: I.Sardženta, K.Randala, E.Stīvensa. Foto: Fasterskier.

Olimpiskā un pasaules čempione distanču slēpošanā Kikana Randala no ASV un viņas kādreizējās komandas biedrenes Ida Sardženta un Elizabete Stīvensa, kuras jau pāris gadus beigušas sportisko karjeru, bez treniņiem uzrādījušas samērā atzīstamus rezultātus Bostonas maratonā, noskrienot 42,195km robežās no 2:55 līdz 3:02.

Pazīstamākā no šīs trijotnes ir 2018.gada olimpiskā un 2013.gada pasaules čempione komandu sprintā Kikana Randala, kura 13 reize uzvarējusi pasaules kausa posmos. Elizabete Stīvensa pasaules kausa posmos sešas reizes tikusi trijniekā, bet vienu reizi to paveikusi Ida Sardženta. Randala ar Stīvensu karjeru pabeidza pirms trim ar pusi gadiem, bet Sardženta slēpes uz plauktiņa nolika pirms pusotra gada.

Šī trijotne piedalījās Ņujorkas maratonā 2019.gadā, visām noskrienot zem 3 stundām. Toreiz Randala bija beigusi vēža ārstēšanu. Bostonā visas trīs bijušās slēpotājas skrēja programmas “Aktiv Against Cancer” ietvaros, veicinot fiziskas aktivitātes šīs slimības ārstēšanā. Viņas skrēja no Hopkintonas līdz Boilstonas ielai kopā ar gandrīz 16 000 citiem dalībniekiem.

Šoreiz visām trim kādreizējām ASV izlases dalībniecēm neizdevās noskriet zem trim stundām. Ātrākā un vienīgā zem trim stundām bija Stīvensa – 2:55, Randala noskrēja precīzi trīs stundās, bet Sardženta finišēja divas minūtes aiz savas titulētās komandas biedrenes.

“Tā kā mēs esam beigušas sportiskās karjeras, dzīve ir diezgan noslogota un paliek ļoti maz laika treniņiem, tāpēc nebija īsti gatavas, bet kopā sanākšana ir to vērta,” atzīst Randala.

Izmantotie resursi:
fasterskier.com