Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Britu rekordists diska mešanā Okoje pieteiksies NFL draftam

Andrejs Siliņš

Britu rekordists diska mešanā Okoje pieteiksies NFL draftam
Lorenss Okoje
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas rekordists diska mešanā Lorenss Okoje paziņojis, ka ir gatavs veikt nozīmīgas izmaiņas savā sportista karjerā un no vieglatlēta kļūt par amerikāņu futbolistu. Okoje gatavojas pieteikties Nacionālās Futbola līgas (NFL) draftam, kas paredzēts aprīļa beigās.

21 gadu vecais Okoje pagājušā gada pavasarī uzstādīja jaunu britu rekordu - 68,24 metri. Londonas olimpiskajās spēlēs 2011. gada Eiropas U23 čempions palika 12. vietā (61,03). Interesanti, ka tikai 2010. gadā Okoje sāka pilnvērtīgi nodarboties ar diska mešanu, bet pirms tam nigēriešu izcelsmes brits spēlēja regbiju.

Šobrīd Okoje nolēmis atgriezties komandu sportā un paziņojis, ka vēlas spēlēt NFL, lai gan nekad iepriekš to nav darījis ne vidusskolu, ne studentu līmenī. Vienā pirmsdrafta treniņnometnē Okoje jau piedalījies, bet nākamnedēļ plāno piedalīties vēl vienā Dalasā.

NFL drafts paredzēts no 25. līdz 27. aprīlim. Ja amerikāņu futbolista karjera attīstīsies kā cerēts, Okoje šosezon izlaidīs vieglatlētikas sezonu pilnībā. Tai skaitā britu labākais diska metējs nepiedalīsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā augustā paredzētajā pasaules čempionātā.

"Kopš tīņa vecuma ikviens man ir teicis, lai mēģinu iet šo ceļu, un es pat 16 gadu vecumā plānoju pieteikties stipendijai ASV," atklāja Okoje. "Cik vien sevi atceros, vienmēr esmu bijis milzīgs NFL līdzjutējs. Vienmēr, kad ierodos ASV, muitnieks man jautā, kurā komandā es spēlēju. Vēlos to pamēģināt. Tā ir reta iespēja dzīvē."

Okoje arī atzinis, ka piecas NFL komandas jau izrādījušas interesi par viņu. 198 centimetrus garais un 136 kilogramus smagais augums ļautu Okojem būt par labu ārējās līnijas aizsargu ("defensive end"), sportistam teikušas šīs komandas.

Pavisam pamest diska met'ja karjeru Okoje gan negrasās: "Labākais vecums diska metējam ir ap 30 gadiem. Olimpiskajā finālā tieši tāds bija vidējais vecums, bet man bija 20... Noteikti plānoju atgriezties diska mešanā, kad mana futbolista karjera būs galā."

Izmantotie resursi:
Home | Mail Online

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 11:52, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka 80-tajos gadus jau bija nigērietis, kas sekmīgi apvienoja diska mešanu (PB 64,72) un amerikāņu futbolu, turklāt ar tādu pat uzvārdu- Kristians Okoje. Nekas gan nenorāda uz to, ka viņi būtu radinieki...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 11:56, pirms 11 gadiem
Vēlajās kārtās, iespējams, kāda komanda šamo arī paņems, jo nu fiziskā sagatavotība, protams, šamam nav slikta. Spēles kvalitātes gan šamam varētu smagi klibot.

Tas pats pasaules čempions un rekordists junioriem Marguss Hunts, kurš, tomēr, ir spēlējis NCAA līmenī, lai arī ir fiziskās formas frīks, īsti vēl nav gatavs NFL kā overall spēlētājs.

Bet ja kopumā skatās - katru gadu NFL draftā parādās aizvien vairāk spēlētāju no ne-Ziemeļamerikas. Pie tam, katru gadu tie kļūst aizvien kvalitatīvāki. Šogad uz pirmo kārtu (tiesa, kārtas beigu galu un ja ļoti paveiksies) pretendē 2 eiropieši. Jau pieminētais igaunis Hunts un vācietis Bjorns Verners (viņš tiek vērtēts augstāk par Huntu).

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 12:32, pirms 11 gadiem
Dreiškēns pēc parametriem arī varētu

  +1 [+] [-]

, 2013-04-01 12:53, pirms 11 gadiem
Edgars rakstīja: Dreiškēns pēc parametriem arī varētu
ASV caurkritušie futbolisti iet uz bobsleju, Latvijas TOP stūmēji iet uz NFL?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-01 14:49, pirms 11 gadiem
Dzoniy,

"Marguss Hunts, kurš, tomēr, ir spēlējis NCAA līmenī, lai arī ir fiziskās formas frīks, īsti vēl nav gatavs NFL kā OVERALL spēlētājs."

Jā, protams, šams ir laba līmeņa atlēts, šo to ir parādījis pie studentiem, bet priekš NFL ar to ir smagi pamaz. Tb ar viņu vēl ir daudz jāstrādā, lai šamā fiziskie dotumi un spēles prasmes būtu vienā līmenī, tb viņš tos varētu maksimāli labi izmantot.

1. kārtas beigas/2. kārtas sākums Huntam tiek prognozēts, tieši fiziskās formas dēļ. Hunts iekš amfutbola ir tikai 3 gadus, no kuriem pirmajā lielākoties bija ST spēlētājs. Tb ilgtermiņā šams var kļūt par superstāru, pagaidām nevajag pārfanoties.

Par Verneru runājot - šams spēlēja Vācijā kam sekoja 2 gadi iekš HS futbola, 4 sezonas iekš FSU... pilnīgi cits sagatavotības līmenis un arī iekš NCAA šams, tomēr, daudz augstāk tika vērtēts (kaut vai All-America izlasēs ne katru liek).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-01 15:43, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: [quote juris_minins]

Ilgterminjaa abi var kljut par staariem!Bet es vairak liktu uz Huntu!Verneram ir diezgan daudz trukumu kaa 4-3 passrusheram,bet turpretii Hunts ka 3-4 DE varetu but nopietns speeks un ar vinja fiziskajiem dotumiem varetu izveidoties vel viens JJ Watt!
Un lai ari Verners ir vairak spelejis un bija ACC Deffensive Player of the Year-tie apbalvojumi nenodroshina labu karjeru NFL(pats tak zini tos daudzos NCAA staarus,kas tur njaama balvas,bet NFL neko neparadija)
Tās jau ir katra individuālās simpātijas.
Tas, kas ir pašlaik pavisam droši (balstoties uz NCAA karjeras sasniegumiem un pirmsdrafta nometņu sniegumam, jo ne uz ko citu +/- objektīvi balstīties nevar) - Verners uz šo brīdi stabilam spēles laikam (izspēļu skaitam) ir tuvāk nekā Hunts.

     [+] [-]

, 2013-04-01 15:48, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ASV caurkritušie futbolisti iet uz bobsleju, Latvijas TOP stūmēji iet uz NFL?
Runājot par letiņiem šajā sporta veidā. Varbūt Tev ir informācija par to cik daudz mūsējie ir otrpus okeānam un spēlē amfutbolu? Es domāju ne tikai koledžu līmenī, bet arī vidusskolu.
Pagājušanā sezonā viens pat bija atnācis uz rigas Mad Dogs treniņu un dižojās, ka šogad piedalīšoties NFL draftā, bet tā īsti letiņu uzvārdus gan neesmu manījis.

     [+] [-]

, 2013-04-01 15:59, pirms 11 gadiem
Bet atgriežoties pie Okojes.

NFL zina ne vienu gadījumu vien, kad sportisti bez iepriekšējas pieredzes amfutbolā tiek līdz labam līmenim, atpazīstamībai un normāliem kontraktiem.

Ar ko šis jaunietis atšķiras no citiem (tā paša Margusa, piemēram) - viņš, ja var ticēt rakstītajam, saprot kas ir amfutbols, aptuveni zina kas un kā notiek, kaut vai elementāri - zina pamatnoteikumus. Viņam ir arī pieredze komandu sportā.

Kārtīgs darbs pie labiem speciālistiem un pēc kādiem gadiem 3, iespējams, arī būs no viņa kkāda jēga.

Par to vai draftēs vai nē - viss ir atkarīgs no tā cik lielu iespaidu šams atstās uz komandu pārstāvjiem savos publiskajos treniņos. Ja būs labi, tad nedomāju, ka kāds riskēs (tb šamo nodraftēs beigās kkāda komanda ar extrapikiem), ja vidējā līmenī - komandas arī neskries pa galvu pa kaklu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-01 16:09, pirms 11 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Runājot par letiņiem šajā sporta veidā. Varbūt Tev ir informācija par to cik daudz mūsējie ir otrpus okeānam un spēlē amfutbolu? Es domāju ne tikai koledžu līmenī, bet arī vidusskolu.
Pagājušanā sezonā viens pat bija atnācis uz rigas Mad Dogs treniņu un dižojās, ka šogad piedalīšoties NFL draftā, bet tā īsti letiņu uzvārdus gan neesmu manījis.
Nu Markus Zuševics (amerikas latvietis, ir bijis Latvijā, runā latviski) jau gadu kā ir NFL.
Jānis Matulis pašlaik pa NCAA 2. divīziju (Missouri Western State) ņemas.

Pirms kāda laika vēl bija bariņš ar amerikas latviešiem, kas pa NCAA spēlēja un viens no viņiem, Niks Ābele, pat uz NFL varēja pretendēt (beidza spēlēt, jo bija nopietnas problēmas ar kakla nervu), taču pašlaik tāds klusums.
Par HS info nav, ja vari padalīties - lūdzu, būšu pateicīgs (līdz šim ir izdevies salasīt tādu nelielu sarakstiņu ar latviešu futbolistiem dažādās līgās un laikos).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-01 16:16, pirms 11 gadiem
šitais būs just another camp body. pārāk daudz nianses ir spēlējot šo sportu, lai vienkārši varētu tā ielekt uzreiz komandā nekad iepriekš nespēlējot spēli.

ja runā par hunt un werner, tad werner noteikti uz doto brīdi ir daudz labāks. hunt's ir pārāk stiff dēļ sava auguma un nav tik eksplosīvs, ko var redzēt gan pēc spēlēm, gan arī ļoti labi combine parādīja.

     [+] [-]

, 2013-04-01 16:21, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Peec shaa var saprast,ka Marguss no 2009 gada spelejot koledzu limeni futbolu vispar nezin kas ir AM futbols un kas ir komandu sports Nu Tu dod
Ja ļoti grib, visādi var saprast.

Es saku, ka Okoje ir labākās "izejas pozīcijās" nekā daudzi atlēti, kas pretendē uz vietu NCAA/NFL komandā.

Par Huntu runājot - viņš zināja, ka tāds sporta veids ir, bet ar to šamā zināšanas arī beidzās un tīri tehnikas ziņā šamam ir ĻOOTI daudz vietas, kur progresēt (sauksim to tā) + priekš DL viņa auguma/svara attiecība arī ne tuvu nav ideāla.

Kā es jau teicu - individuālas simpātijas (tavējās vai prognozētāju, vienalga). Hunts ir ļoti perspektīvs kadrs, bet ar viņu vēl daudz jāstrādā. Ja kāda komanda to izdarīs, atpakaļ viņi dabūs, iespējams, NFL TOP spēlētāju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-01 21:30, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu Markus Zuševics (amerikas latvietis, ir bijis Latvijā, runā latviski) jau gadu kā ir NFL.
Jānis Matulis pašlaik pa NCAA 2. divīziju (Missouri Western State) ņemas.

Pirms kāda laika vēl bija bariņš ar amerikas latviešiem, kas pa NCAA spēlēja un viens no viņiem, Niks Ābele, pat uz NFL varēja pretendēt (beidza spēlēt, jo bija nopietnas problēmas ar kakla nervu), taču pašlaik tāds klusums.
Par HS info nav, ja vari padalīties - lūdzu, būšu pateicīgs (līdz šim ir izdevies salasīt tādu nelielu sarakstiņu ar latviešu futbolistiem dažādās līgās un laikos).
Vairāk domāju tos letiņus, kas šeit dzimuši un devušies studiju vai darba gaitās.
Jāskatās, kas un kā, bet cik zinu ir daži puiši, kas spēlē eiropā dažādās līgās(vismaz agrāk divi bija UK, un viens vēl pavisam Norvēģijā spēlēja), bet jāsaka, ka futbolam pievērsušies gan hobiju līmenī paralēli darbam.

     [+] [-]

, 2013-04-01 22:10, pirms 11 gadiem
īpaši nopietni to neviens neuztver, lai arī novēl puisim veiksmi.

p.s. hunts tā nesliktiti sevi kombinācijā parādija. būs vienā komandā ar zuševicu. ( tā parītis apskatnieku pareģo)

     [+] [-]

, 2013-04-01 23:52, pirms 11 gadiem
Lieliska izvēle, čalis domā ar galvu!!