Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jeļizarova labo Latvijas rekordu, taču finālā neiekļūst; Ikauniece desmitā

Jānis Celmiņš

Jeļizarova labo Latvijas rekordu, taču finālā neiekļūst; Ikauniece desmitā
Poļina Jeļizarova
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās (Gēteborga, Zviedrija) jaunu Latvijas rekordu šovakar 1500 metru distancē uzstādīja Latvijas vieglatlēte Poļina Jeļizarova, taču tas viņai neļāva iekļūt sacensību finālā. Tikmēr pieccīņniece Laura Ikauniece sacensības noslēdza ar desmito vietu.

Poļina Jeļizarova ar jaunu Latvijas rekordu telpās finišēja 5. vietā savā priekšskrējienā, taču arī uzrādītais rekords, kas tagad ir četras minūtes un 15,10 sekundes neļāva Latvijas vieglatlētei kvalificēties finālam. Lai iekļūtu finālā, Jeļizarovai no šī rezultāta bija jānomet vēl 0,32 sekundes. Sacensības Latvijas sportiste noslēdza 12. vietā.

Tikmēr Laura Ikauniece pēc pirmajām divām disciplīnām (60 metru barjerskrējiens un augstlēkšana) rīta sesijā ieņēma 12. vietu, bet vakarā atlikušajās trijās disciplīnās prata pakāpties par divām vietām augstāk, sacensību noslēgumā ierindojoties desmitajā pozīcijā.

Pēc lodes grūšanas latviete atkrita par vienu vietu zemāk. Šī disciplīna viņai ierasti sagādājusi vislielākās grūtības, un šoreiz Laura lodi raidīja 11,91 metrus tālu, pievienojot 655 punktus. Tāllēkšanā latviete jau pirmajā mēģinājumā aizlēca 5,92 metrus tālu, kas arī bija viņas labākais rezultāts Gēteborgā (825 punkti). Pirms 800 metriem pērnā Eiropas čempionāta stadionā bronzas medaļas ieguvēja ieņēma 12. vietu, bet pēc pēdējās disciplīnas pakāpās par divām vietām augstāk, noslēgumā ierindoties 10. vietā. 800 metrus vieglatlēte veica divās minūtēs un 18,24 sekundēs, pieplusojot vēl 848 punktus.

Kopvērtējumā latviete sakrāja 4224 punktus, kas ir par 239 punktiem mazāk, nekā viņas personiskais rekords.

Renārs Stepiņš, kuram šīs bija pirmās tik nopietnās sacensības, 800 metru distances priekšsacīkstēs savā skrējienā ierindojās 5. vietā – minūte un 53,73 sekundes, kopvērtējumā ierindojoties 24. vietā.

Jānis Vanags augstlēkšanas sacensībās tikmēr pārvarēja 2,18 metru augstumu, čempionātu noslēdzot 20. vietā.

Personisko rekordu trīssoļlēkšanas sacensībās sasniedza Laura Matule, kura savā labākajā mēģinājumā aizlēca 13,33 metrus tālu. Tas viņai neļāva kvalificēties finālam.

Rīt no latviešiem uz starta stāsies kārtslēcējs Mareks Ārents, Poļina Jeļizarova (3000 metri) un tāllēcējs Elvijs Misāns.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-01 22:12, pirms 11 gadiem
Malacis Poļina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 22:56, pirms 11 gadiem
SportEXperts rakstīja: Tā jau ir, saslavējo to Lauriņu, mazais mincīts sapriecājās, un palika slinks.
viņa startēja slima. tu kad saslimsti, nelien ārā no gultas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-01 23:12, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: mja, žēl, ka Latvijas līmenis tāds pazems, ja pat ar rekordu nespēj finālā iekļūt..
Tas tā maigi teikts. Šis rezultāts ir vājš ( ja reiz nespēj taktiskos skrējienos nodrošināt finālu ) un nākošais labākais Latvijā ir soļotāju līmenī. Redzēju šo skrējienu. Meitene ieķērās astē un izmisīgi centās noturēties nopietnām skrējējām līdzi. Šoreiz gandrīz izdevās.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-01 23:26, pirms 11 gadiem
Vispār jau normāli. Tikai Laurai nopietni jāpieliek lodes grūšanā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-01 23:44, pirms 11 gadiem
Bļin, "eksperti'', Jeļizarovas pamatdisciplīna ir 3000m šķēršļu skrējiens - ko tad jūs no viņas te gaidījāt?!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-02 04:11, pirms 11 gadiem
Gudrinieki te savacas / JANKA65, tev vajag izveidot blogu un rakstit tur visas savas gudribas..bet prieškam tev blogu!?, komentaru sadala ir tavs blogs , bet ja nopietni varetu uztaisit kko lidzigu: www.blog.janka65_#1manager.kenya , tu tur varetu visus apspriest, par medicinu runat, par to cik vaji visi vnm starte un par visu parejo kas tev trauce dzivot. Bet ko tu ka treneris/menedžers vai kas tu tur skaities esi sasniedzis lai par visiem spriest? Dažreiz tu tadus sudus saraksti ka lasot komentarus man nak reka, bet kopuma protams tavi komentari ir pedejais suds un vsp tas ir noželojami, un es nedomaju ka cilvekiem par kuriem tu raksti ir patikami to lasit.. tu taču esi pieaudzis cilveks, bet uzvedies ka "tineidžers" kurš raksta komentarus un klausas justina biebera dziesmas. No otras puses itka esi vieglatletikas fans un gribi palidzet vieglatletiem... kr4 divains čalis tu esi, divains...

  +3 [+] [-]

, 2013-03-02 08:49, pirms 11 gadiem
raivisss rakstīja: viņa startēja slima. tu kad saslimsti, nelien ārā no gultas!
Un ļoti pareizi dara,lai vismaz neaplipinā citus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-03 10:47, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Kur mans sparingpartneris Ārenta rez.minēšanās - "desas"???

es lieku uz 5.30-5.35
piedod nepaspeju tik operativi,bet AArents malaciitis,ja buutu atradis smeekeetavu pirms starta buutu ari560,vienigais tie inernacionalie sveicieni visaam postpadomju savienibaam kopumaa ir taa kaa noiets etaps, cereeju uz kaadu internacionali suliigaaku izteicienu, bet nekas buus naakosreiz(pirms starta buutu licis uz 540,un kluditos,bet ari Pats godaatais kungs bija pAArsteigts par 550,bet varbuut tikai skita,vairak ticibas un realizeesies jau arii visi solijumi,kas ieprieks doti!

     [+] [-]

, 2013-03-03 22:19, pirms 11 gadiem
desa, kārtslēkšana taču ir tava mīļākā disciplīna, vai ne? Nu lielāko daļu komentāru esi atstājis saistībā ar to, nē, pag, drīzāk ar Mareku. Kas tad tev sirdij tuvāks - Mareks vai tomēr pati kārtslēkšana??
Kā patika vērot EČ klātienē, bija taču vērts?

     [+] [-]

, 2013-03-04 13:28, pirms 11 gadiem
dedpro rakstīja: desa, kārtslēkšana taču ir tava mīļākā disciplīna, vai ne? Nu lielāko daļu komentāru esi atstājis saistībā ar to, nē, pag, drīzāk ar Mareku. Kas tad tev sirdij tuvāks - Mareks vai tomēr pati kārtslēkšana??
Kā patika vērot EČ klātienē, bija taču vērts?
Par citiem rakstu ar citiem vardiem un par citiem darbiem,ja personāāži ir izcēlušies ,kāpēc ,lai nepastastīt?,par Mareka varoņdarbiem saņēmu zinas pa tālruni no lvs pietuvinātajiem,laikam jau taisnība un ka varoņdarbi vairak ta kā sanāk bērnu sacensībās un ... lai paliek citiem svarīgakiem notikumiem,vēl jau ir arī citas "īpasās"sacensības,nebija taču beidzamās.Desas rakstās daudzskaitlī,ja tu uzrunā mani,ja tas ir nievājoši,tad es saprotu tavu ironiju,bet tas jau vairak no kapacitātes() un no tā, kas sirdij tuvāk?vienam desa, citam desas ...

     [+] [-]

, 2013-03-04 15:17, pirms 11 gadiem
Man tavs rakstības stils šķiet tik pazīstams un aprakstītās sacensību nianses arī liek domāt, ka tomēr biji laimīgais vērotājs klātienē! Forši taču! Tu 5,60m lēcienu sauc par varoņdarbu, bet 5,50 taču arī nav slikts rezultāts? Man jau šķiet, ka varoņdarbs ir tuvāk 6,00m?!
Interesanta pieeja mainīt vārdus komentējot par citiem darbiem

Un vispār labi, ka Marekam ir tādi uzticīgi fani kā tu, kas tik aktīvi seko līdzi sportista veikumiem un vienmēr cer uz labāku rezultātu!