Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" šovakar pret "Donbass" jācenšas atkārtot Cerības kausā iespētais

Unibet.com
Unibet.com

"Dinamo" šovakar pret "Donbass" jācenšas atkārtot Cerības kausā iespētais
Jakubs Sedlāčeks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sērijas ceturto spēli šodien aizvadīs Rīgas „Dinamo” un Doņeckas „Donbass” vienības, kuru iepriekšējā tikšanās reizē tika gūti desmit vārti (7:3) un nomainīti abi sākumsastāva vārtsargi. Ko komandas būs sagatavojušas šai dienai? Reiz „Dinamo” jau izcēlās ar divām spēlēm pēc kārtas ar septiņiem gūtiem vārtiem, tiesa, tas bija līmeni zemākās izslēgšanas spēlēs, proti, Cerības kausā.

Līdz vakardienas spēles vidum „Donbass” atradās ne tikai spēles (3:2), bet arī sērijas kontrolē, taču šobrīd rezultāts kļuvis jau 1:2, un Rīgai ir iespēja panākt neizšķirtu. Daudz kas būs atkarīgs no abu treneru vārtsargu izvēles un spēlētāju psiholoģiskā stāvokļa, jo dienas laikā neko daudz savā spēlē izmainīt nevar.

„Dinamo” šosezon septiņus vārtus mačā nebija guvusi, tādēļ jo augstāk novērtējams tās vakardienas sniegums pret KHL sezonas labāko aizsardzības komandu. Brīžiem palīdzēja veiksme, brīžiem talants, brīžiem „Arēnas Rīga” līdzjutēju degsme, un skaidrs, ka tas viss būs nepieciešams arī šodien, lai panāktu sērijā 2:2.

Bukmeikeri „Dinamo” iespējas to izdarīt vērtē kā labas, uzvarai pamatlaikā atvēlot koeficentu 2,15, savukārt panākums pamatlaikā ir ar koeficentu 1,65. Tiesa, arī pēc vakardienas izcili rezultatīvā mača bukmeikeri palikuši pie viedokļa, ka „Dinamo” un „Donbass” uz uz aizsardzību centrētas komandas, un varbūtība, ka spēlē kopā tiks gūti vismaz pieci vārti, ir ar salīdzinoši augsto koeficentu 2,25.

Protams, grūti iztēloties, ka „Dinamo” divās spēlēs pēc kārtas gūs septiņus vārtus, taču pagājušajā gadā Cerības kausā tika izdarīts tieši tas. Tiesa, pretinieks toreiz bija cita kalibra –Minskas „Dinamo”. Taču iespēja, ka „Dinamo” gūs vismaz trīs vārtus, ar koeficentu 2,30 gan ir uzmanību pelnoša lieta.

Jau tika pieminēts vārtsargu jautājums – regulārās sezonas varoni Mikaelu Telkvistu pēc nepārliecinošiem (lai arī ne sliktiem) septiņiem ar pusi periodiem Artis Ābols nomainīja ar Jakubu Sedlāčeku, vismaz vakar izvelkot lielo lozi. Par šodienas vārtsargu painformēt publiku (un līdz ar to arī pretiniekus) Ābols par vajadzīgu neuzskatīja, taču skaidrs, ka tieši Sedlāčeka/Telkvista spēle būs atslēgas elements šī vakara spēlē. Koeficents uz to, ka „Donbass” gūs vismaz divus vārtus, ir 1,60, savukārt palikšana sausā vai ar vieniem vārtiem ir ar koeficentu 2,20.

Sērijas ceturto spēli šodien aizvadīs arī „Lokomotiv” un „Dynamo”. Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas komanda pirmajās trīs spēlēs parādīja, ka KHL čempionei ar Oļegu Znaroku pie stūres nav gatava atdot ne laukuma centimetru, un sērijā šobrīd ir 1:2. Šodien „Dynamo” uzvara novērtēta ar 2,25, un skaidrs, ka vienā brīdī maskaviešiem ar Mārtiņu Karsumu sastāvā būs jāpierāda līmeņu atšķirība.

Sēriju šodien var piebeigt SKA, kura vadībā ar 3:0 pret CSKA. Tiesa, vakardienas uzvara bija pietiekami sīva un skandaloza, lai par pašsaprotamu šo faktu neapgalvotu – uz SKA uzvaru koeficents 2,05, kamēr CSKA spējas nezaudēt sēriju sausā novērtētas ar 3,15. Maču aizvadīs arī Pētera Skudŗas „Torpedo”, kurai tikšanās ar Ufu un Artūru Kuldu. Favorīte šajā mačā tiek uzskatīta Skudras trenētā komanda, taču tālu, kur atkāpties, nav arī „Salavat Julaev”, kuras uzvaras koeficents šodien ir 2,75.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-11 11:29, pirms 10 gadiem
nevajag tikai d***t pirms spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja