Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpisko spēļu ciematā pirmoreiz fiksēta inficēšanās ar Covid-19

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Tokijas olimpisko spēļu ciematā pirmoreiz fiksēta inficēšanās ar Covid-19
Tokijas olimpisko spēļu ciemats. Foto: Jae C. Hong/AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu ciematā pirmoreiz fiksēta saslimstība ar Covid-19, vēstīts spēļu rīkotāju oficiālā paziņojumā. Iesaistītajai personai būs nepieciešams veikt 14 dienu karantīnu.

Atsaucoties no amatpersonu sniegtajām ziņām, inficētā persona pārstāv kādas dalībvalsts delegāciju. Personas identitāte un pārstāvniecība gan netiek atklāta. Zīmīgi, ka Starptautiskā Olimpiskā Komiteja (SOK) olimpisko spēļu ciematiņu aprakstīja, kā "drošāko vietu visā Tokijā".

Tokijas Olimpiādes prezidents Seiko Hašimoto komentēja izskanējušo informāciju: "Mēs nežēlosim resursus un darīsim visu iespējamo, kas ir mūsu spēkos, lai likvidētu iespēju, ka vīrusa infekcija izplatītos sportistu un komandu pārstāvju uzturēšanās vietās. Tomēr mums ir jāņem vērā rezerves plānus, kas paredzētu spēļu norisi arī Covid-19 izplatības laikā."

Kopš 1. jūlija kopumā fiksēti jau 14 inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kas saistīti ar olimpisko spēļu apkalpojošo personālu. Vakardien Tokijā kopumā tika fiksēts 1271 jauns saslimšanas ar Covid-19 gadījums. Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji saņēmušas lielu kritikas devu no Japānas sabiedrības un veselības nozares ekspertiem, kuri norāda, ka spēļu rīkošana pandēmijas apstākļos ir nevajadzīgs un pārgalvīgs risks.

Izmantotie resursi:
https://edition.cnn.com/2021/07/17/...