Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidents atkāpies seksisma dēļ

Agris Suveizda

Tokijas olimpisko spēļu orgkomitejas prezidents atkāpies seksisma dēļ
Joširo Mori. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja oficiāli apstiprinājusi Tokijas olimpisko spēļu rīkošanas komitejas prezidenta Joširo Mori atkāpšanos no amata. Mori iesniedzis atlūgumu pēc tam, kad izraisīja rezonansi ar saviem izteikumiem par sievietēm – runājot par kādreizējo darbu Japānas Regbija savienībā, Mori izteicās, ka valdes sēdes sieviešu dēļ aizņemot pārāk ilgu laiku, jo viņas runājot pārāk daudz un, sākot runāt vienai, izteikties vēlas pilnīgi visas dāmas.

"Manas neatbilstošās piezīmes ir radījušas haosu, un vēlētos izteikt visdziļāko atvainošanos padomes un valdes locekļiem, kā arī visai sabiedrībai," šodien olimpisko spēļu valdes sanāksmē sacīja Mori, kurš no 2000. gada aprīļa līdz 2001. gada aprīlim bija Japānas premjerministra amatā. "Svarīgākais ir tas, lai olimpiskās spēles jūlijā notiktu. Ja es to norisei traucēšu, paliekot savā amatā, tad no tā vajadzētu izvairīties. Spēlēm ir jānotiek jaunas vadības paspārnē, tādēļ paziņoju, ka no šodienas atkāpjos no rīkošanas komitejas prezidenta krēsla."

Iepriekš tika baumots, ka Mori amatā varētu aizstāt Saburo Kavabuči, tomēr viņš pēc kritikas, ka viņam amatu necaurspīdīgā veidā piedāvājis Mori, savu kandidatūru atsauca. Mori ieteicis Kavabuči kandidatūru pretēji Japānas premjera Jošihides Sugas mājienam, ka amatā vajadzētu sēsties sievietei vai arī jaunākam vīrietim – Mori ir 83 gadu, bet Tokijas olimpiskā ciemata vadītājs un bijušais Japānas Futbola asociācijas prezidents Kavabuči ir gadu vecāks.

"SOK pilnībā ciena prezidenta Mori lēmumu atkāpties un saprot viņa rīcības iemeslus," Starptautiskās Olimpiskās komitejas mājaslapā citēts organizācijas prezidents Tomass Bahs. "Vēlamies pateikties viņam par iespaidīgo pienesumu pārcelto spēļu organizēšanā – viņš palīdzēja Tokijai kļūt par vislabāk gatavo olimpisko pilsētu vēsturē. SOK turpinās roku rokā strādāt ar viņa pēcteci, lai sarūpētu drošas olimpiskās spēles 2021. gadā."

Izmantotie resursi
https://www.olympic.org/news/ioc-st...
https://www.theguardian.com/sport/2...

  +3 [+] [-]

, 2021-02-12 12:36, pirms 3 gadiem
Eh, tomēr nolauza arī veco buku.. Baigais jau nu "seksisms", skaidrs, ka pateica pēc būtības un vēl visnotaļ pieklājīgi, bet dāmītēm spuras gaisā..

  -4 [+] [-]

, 2021-02-12 12:49, pirms 3 gadiem
timoty rakstīja: Eh, tomēr nolauza arī veco buku.. Baigais jau nu "seksisms", skaidrs, ka pateica pēc būtības un vēl visnotaļ pieklājīgi, bet dāmītēm spuras gaisā..
Žēl tavas mammas/sievas/meitas, kurām tu arī saki lai aizver muti un neizsaka savu viedokli.

     [+] [-]

, 2021-02-12 13:23, pirms 3 gadiem
Katram, kas sēdējis kādā padomē, komitejā vai komisijā, ir vairāk nekā skaidrs, ka Mori teica taisnību.

     [+] [-]

, 2021-02-12 13:28, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Žēl tavas mammas/sievas/meitas, kurām tu arī saki lai aizver muti un neizsaka savu viedokli.
Žēl tās meitas, kura nekļūs par sievu, jo ir tādi kadri kā varenais_gejs

  -2 [+] [-]

, 2021-02-12 13:42, pirms 3 gadiem
Jēziņ, nabaga meitenes Latvijā. Tāpēc jau labāk izvēlās ārzemniekus nekā vietējos pastalgalvas, kam sievietes ir kājslauķa vietā. Labāk tad jau būt brīvai sievietei nekā apprecēt agronomu vai M.

  -2 [+] [-]

, 2021-02-12 13:47, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jēziņ, nabaga meitenes Latvijā. Tāpēc jau labāk izvēlās ārzemniekus nekā vietējos pastalgalvas, kam sievietes ir kājslauķa vietā. Labāk tad jau būt brīvai sievietei nekā aprecēt agronomu vai M.
Jā, izvēle te tiešām diezgan bēdīga, tas nu fakts

  +1 [+] [-]

, 2021-02-12 14:15, pirms 3 gadiem
"valdes sēdes sieviešu dēļ aizņemot pārāk ilgu laiku, jo viņas runājot pārāk daudz un, sākot runāt vienai, izteikties vēlas pilnīgi visas dāmas."

Njāā... diemžēl tā ir taisnība. Tas īsti neattiecas uz visām, bet pēc maniem novērojumiem apmēram 70%. Domāju tas saistīts ar instinktīvu konkurenci sieviešu starpā pat tad, ja īsti nav ko dalīt. Esmu sēdējis nesaitāmās sēdēs, kur katra sieviete vēlas, lai tieši viņa būtu tā, kuras runas noslēdz sanāksmi pat tad, ja nav nekā jauna, ko teikt.
Tas pilnīgi un galīgi nav saistīts ar sievām, meitām, mātēm, jo tā ir pavisam cita vide ārpus ģimenes.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-12 14:20, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jēziņ, nabaga meitenes Latvijā. Tāpēc jau labāk izvēlās ārzemniekus nekā vietējos pastalgalvas, kam sievietes ir kājslauķa vietā. Labāk tad jau būt brīvai sievietei nekā apprecēt agronomu vai M.
Varavīksnes puika tu maz īstu meiču savā dzīvē esi aptaustījis?

  -2 [+] [-]

, 2021-02-12 14:34, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: Varavīksnes puika tu maz īstu meiču savā dzīvē esi aptaustījis?
Tavējo, viņa priecājās, ka kāds beidzot vismaz klitoru var atrast.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-12 14:39, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Jā, izvēle te tiešām diezgan bēdīga, tas nu fakts
Fui, Tu nu gan esi nejauka...!

     [+] [-]

, 2021-02-12 14:47, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Fui, Tu nu gan esi nejauka...!
Neputne tak vienmēr iespringst par feministēm, gejiem un pērtiķiem, tas laikam viņai ir dziļi zemapziņā iesakņojies

     [+] [-]

, 2021-02-12 15:53, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Fui, Tu nu gan esi nejauka...!
Sievietes ir emocionālas un es desmit reizes labāk atrodos 100% vīriešu nevis sieviešu kolektīvā (ir bijusi tā laime, reizēm nelaime būt gan tādā, gan tādā), un tas nekādi nemaina to, ko apgalvoju savā pirmajā komentārā. Vai tagad kļuvu vēl nejaukāka vai mazliet jaukāka?

     [+] [-]

, 2021-02-12 16:43, pirms 3 gadiem
Bet, ja viņa vietā kāda sieviete būtu ko līdzīgu pateikusi par večiem - ko tad? Da neko - visi tikai pasmaidītu un aizmirstu.

     [+] [-]

, 2021-02-12 17:08, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jēziņ, nabaga meitenes Latvijā. Tāpēc jau labāk izvēlās ārzemniekus nekā vietējos pastalgalvas, kam sievietes ir kājslauķa vietā. Labāk tad jau būt brīvai sievietei nekā apprecēt agronomu vai M.
95% pazīstamo sieviešu ir izvēlējušās Latvijas produktu. Sievietes ir sievietes, vīrieši ir vīrieši un abi dzimumi ir atšķirīgi un paironizēt par šīm atšķirībām nav ne kādu padarīt par kājslauķi, ne arī kaut kāds seksisms. Vispār jau vairums sieviešu bļauj pēc alfatēviņumamutmednieka tipa veci

     [+] [-]

, 2021-02-12 17:09, pirms 3 gadiem
Laiki gan pienākuši, kad par patiesību tiesā un taisnību noniecina.

     [+] [-]

, 2021-02-12 17:11, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Neputne tak vienmēr iespringst par feministēm, gejiem un pērtiķiem, tas laikam viņai ir dziļi zemapziņā iesakņojies
atka ņerksteklis klāt

     [+] [-]

, 2021-02-12 17:11, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Fui, Tu nu gan esi nejauka...!
visi feinie džeki jau pie vietas,tāpēc tā