Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Debitante Nīmaijere pārsteidz un no tālākas cīņas Vimbldonā izslēdz Kontaveitu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Debitante Nīmaijere pārsteidz un no tālākas cīņas Vimbldonā izslēdz Kontaveitu
Jule Nīmaijere. Foto: AP/Scanpix

Šodien sezonas trešajā ''Grand Slam'' pārsteigumu radīja Vācijas tenisiste Jule Nīmaijere (WTA 97.), kura divos setos ar 6-4, 6-0 visai viegli apspēlēja igaunieti un ranga trešo raketi Anetu Kontaveitu. Igaunijas tenisiste joprojām karjeras laikā Vimbldonā nav tikusi tālāk par trešo kārtu.

• No Vimbldonas tenisa turnīra sieviešu konkurencē jau otrajā kārtā izstājusies pasaules trešā rakete igauniete Aneta Kontaveita, kura divos setos ar 4-6, 0-6 piekāpās vācietei Julei Nīmaijerei.

• Kontaveita Vimbldonā atgriezās pēc izslimota Covid-19, pirmajā kārtā viegli tiekot galā Bernardu Peru. To pašu neizdevās paveikt ar vācieti, kura WTA rangā atrodas 97. pozīcijā.

• Spēle ritēja vien nepilnu stundu. Tās gaitā Kontaveita četras reizes tika nobreikota pie savas serves: vienu pirmajā setā un trīs otrajā.

• Nīmaijeres breiks pirmā seta piektajā geimā kļuva par izšķirošo arī visā setā, kurā vāciete uzvarēja ar otro setbumbu. Vēl pārliecinošāka viņa bija otrajā setā, nedodot Kontaveitai iespēju izcīnīt punktu.

• Nozīmīgākais kļuva otrā seta otrais geims, kurā servēja Nīmaijere. Tas kļuva arī par garāko geimu, vācietei trīs reizes neizmantojot iespēju pabeigt priekšlaicīgi geimu, to spējot ar ceturto piegājienu.

• Visā mačā Nīmaijere uzvarēja ar realizētu pirmo mačbumbu. Vācietei iekļūšana Vimbldonas trešajā kārtā kļuvis par karjeras augstāko sasniegumu šajā turnīrā. 22 gadus vecā tenisiste vēl nevienā ‘’Grand Slam’’ turnīrā tik tālu nav aizspēlējusies, šī gada ‘’French Open’’ zaudējot pirmajā kārtā, bet divos citos ‘’Grand Slam’’ viņa vēl nav piedalījusies.

• Kontaveita karjeras laikā Vimbldonā nekad nav tikusi tālāk par trešo kārtu, ko iespējusi trīs reizes (2017., 2018. un 2019. gadā).

• Nīmaijere trešajā kārtā spēkosies pret kādu no ukrainietēm: Anhelinu Kaļiņinu (WTA 34.) vai Lesju Curenko (WTA 101.)

• Vimbldona tiek organizēta kopš 1877. gada. Pirms gada par uzvarētāju vīriešu vienspēlēs kļuva Novaks Džokovičs, bet sievietēm karjeru beigusī Ešlija Bārtija. Šogad uzvarētāji vienspēlēs nopelnīs 2.33 miljonu eiro lielu naudas balvu.

• Ar visiem šīs dienas rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

     [+] [-]

, 2022-06-30 12:28, pirms 2 gadiem
Kāds tur pāŗsteigums, igauniete iespējams ir pārvērtēta,
kaut bez veiksmes tik augstu netiktu